Olcsó húsnak… Wizzair a vége!

You may also like...

8 hozzászólás

 1. Párduc rádió szerint:

  Az ilyen mocskokat azonnal meg kellene szüntetni. Kérdés, hogy van-e olyan hatalom ami ez képes elérni.

 2. Charles szerint:

  Tényleg elég szánalmas, hogy egy akció többletköltségeit átveréssel kompenzálják…

 3. GP szerint:

  Ne haragudj, de Te magad mondtad, hogy 55 centi volt a taskad lab/fogantyu/kerek nelkul. Tehat akkor tudtad, hogy tobb, mint 55 centi magas a taska. A meretezo kosar aljaban azert van racs, mert igy modellezi centi pontosan a fejed folott levo csomagtarto meretet. Has ugyanis kilog, az azt jelenti, hogy NEM lehet majd lecsukni a csomagtarto fedelet. Egy csomagtartoban 4 maximalis nagysagu taska fer el (6 ules/utashoz tartozik ennyi) ha nem hosszaban teszed be, akkor persze befer, de csak 2 vagy max 3. Ezert olyan szigoru es “szopatos” a baggage policy. Az 50 GBP-s buntetes tenyleg durva, de csak igy tudjak rakenyszeriteni az embereket, hogy betartsak a merethatarokat. Egy kb 190-es full jaraton max 2-3 fizet, a tobbi nem. A Ryanair a legolcsobb, ha okosan utazol, megtanulod es betartod a hulye jatekszabalyait. Evek ota utazom veluk keresztul-kasul es RENGETEG penzt sporoltam igy, es SOHA nem fizettem tulsulyt, taskaert buntetest, elsobbsegi beszallas, hasonlo hulyesegeket stb. Persze a Ryanair csak egy opcio.. :)) Atveresrol -irasoddal ellentetben- nincsen szo, szabalyok szorszalhasogatoan szigoru betartasanal annal inkabb. Ja, es be is lehet csekkolni a taskat, ha nagyobbat akarsz vinni. Igen, sajnos fizetni kell erte, ilyen vilagban elunk, foleg a fapadosok vilagaban. A Ryanair viszont elvisz A-bol B-be, szinte mindig a legolcsobban. De megegyszer, csak egy opcio 🙂 Szep estet.

 4. Charles szerint:

  Szia!

  Köszönöm a hozzászólásod és az őszinte véleményed. Gyakorlatilag egyet is értek veled ebből az aspektusból! Pár dolgot újra hozzáfűznék a részletek pontosítása végett. Ez egy kabinbőrönd – rajt volt a cetli is -, eddig is az volt sok sok év alatt:) Kényelmesen befért (szabályosan!) a fej feletti fakkokba mivel maguk a lábak úgy vannak eltolva, hogy amiatt nem lóg ki. A Ryanair-nél talán kisebb a fej feletti doboz vagy más a profilja, de oda is rendesen illeszkedik.

  A keret funkcionalitásával tisztában vagyok, viszont ennek a bőröndnek a mérésére alkalmatlan, mert a csövek hajtásánál használt rádiusz és a két cső közötti távolság miatt, nem tudott a helyére kerülni a szerencsétlen:)

  Na de lépjünk túl ezen és nézzük meg a repülőjegyet. Egy szóval sem említi, hogy a bőrönd+szerelvények együtt. Sőt, maga a sematikus ábra is csak a bőröndöt modellezi. De újra lépnék ezen a kérdésen mert, hát legyen, a Ryanair-nek ez nem jó (akciós jeggyel meg pláne, mert olyan michelin babára emlékeztető csomagokat láttam, ami a keret mellett is alig fért volna el, de bele nem ment volna az biztos), elfogadom.

  Amit kifogásoltam:
  – 50GBP?!?! Meg, hogy kényszerít engem egy társaság?! Hát én fizetek a szolgáltatásaikért engem ne kényszerítgessen, maximum megkérhetne.
  – Még nem is néztük meg a bőröndöt máris tudta a hölgyike, hogy én fizetek.
  – Az oldalukon és a jegyen is kinyomtatott ábra félrevezető, félreértelmezhető
  – Ami kiborította a bilit, az az “ügyeletes tiszt”
  (vagy én nem tudom ki volt, de hozzá irányítottak) megjegyzése az volt, amikor panaszoltuk az ügymenetet és megkérdeztük, hogy ez az egész a bőrönddel és az akciós jegyekkel direkt van-e? És vállvonogatva, széttárt karokkal azt felelte: Ez egy vállalkozás, egy jól menő vállalkozás! (részemről ez a vállalkozás ilyen hozzáállással, kényszerítéssel nem fog jól menni)

  Ebből nekem az jött át, hogy a fenti észrevételek szándékosságot sugallnak. Egyébként köszönjük, a bőrönd jól van és azóta is repked más légitársaságokkal, sőt még akciós jeggyel is.

  Ui: belegondolok abba, hogy azok az emberek mit tehetnek ilyen esetben, akik az utolsó fillérjüket kaparják össze, hogy haza tudjanak menni?! Általában ezek bajba jutott emberek akiknek az utolsó utáni dobásuk is már napokkal korábban elmúlt… Sokkal jobb, ha elkerülik ezt a társaságot és akkor nagyobb a valószínűsége, hogy haza is jutnak.

 5. GP szerint:

  Koszonom a valaszodat. Lehet tanulni az esetbol, megfelelo meretu (kicsit kisebb) taskat kell vinni, vagy be kell csekkolni, es gond nelkul lehet utazni Ryanekkel. Mint ahogy teszi ezt tobb tizmillio ember evente. Ha elmulik a sertodottseged, es ujra 10 fontert arulnak jegyet, mas tarsasag meg mondjuk 50-ert, akkor Te is ujra veluk fogsz repulni… valld be. Azt a 40 vagy akarhany fontot fontosabb dolgokra is el lehet kolteni. Valamit-valamiert. Olcso jegy – betartom a Ryanair hulye szabalyait. Egyebkent a Wizz-nel is vannak jo aru repjegyek, es ne feledjuk, hogy a ket tarsasag rivalizalasanak koszonhetoen elfelejthetjuk a Malev es mas “rendes” legitarsasagok brutal arait (ahol adtak ingye’ sajtos szendvicset es a taskaval se ba@ztattak) es mara nem kivaltsag kiugrani Londonba vagy epp hazalatogatni, hanem a vilag legtermeszetesebb dolga. Tobbe kerul Ferihegyrol hazajutni a retek MAV-val vagy eppen a benzinpenz. En azt mondom tehat: eljenek a fapadosok!! :)) peace 🙂

 6. Lackó szerint:

  Helló! Engem is megszopattak a táskával meg a haveromékat is. Illetve engem csak akartak, mert ott hagytam a reptéren. Most szagolgathatják a büdös zoknijaimat! :D))))))

 7. Charles szerint:

  “Ha elmulik a sertodottseged, es ujra 10 fontert arulnak jegyet, mas tarsasag meg mondjuk 50-ert, akkor Te is ujra veluk fogsz repulni… ”

  Nem vagyok az a sértődős típus, sietni sem siettem sehova és a 10GBP-s jegy elbukása sem tudott érzékenyen érinteni. Nyilván ezután is ennyi kockázatot megér majd, de sokkal körültekintőbb leszek és én nem viszek semmit :-)! De, ha az utazáson múlik valami fontos dolog, akkor bizony ingyen is adhatják a jegyet én akkor is azzal repülök majd akivel eddig mindig minden rendben volt. A cikk célja gyakorlatilag az volt, hogy az olvasókkal megosszam a tapasztalataimat, hogy ők ne kerülhessenek ilyen helyzetbe.

  Egyébként minden utazónak azt ajánlom, hogy a bőröndbe rakjon egy szemetes-zsákot és, ha hasonló helyzetbe kerül, egyszerűen szórja bele ami kell a többit meg hagyja ott. 15-20GBP-ért tud venni új táskát, aztán a zsákot be lehet “gyűrni” a legkisebb helyre is…

 8. Farkas Timea szerint:

  Azért érdekes lenne minden cuccodat egy zacsiba beletenni……de lehet hogy ezt a kérdést csak nők teszik fel……………………