Buktatók

– Buktatók!? Van ilyen? Kérdeznéd tőlünk…. Bizony van!

A legtöbb ember (ránk magyarokra jellemző a felelőtlen önfejűség) nem számolunk mindennel vagy csak legyintünk. Úgy gondolja az ember, hogy uccu neki és majd lesz valahogy. El kell, hogy keserítselek! Nem lesz, sőt ezzel az elgondolással ebből egy nagyon drága és értelmetlen utazás lesz, nem kevés esetben a követségen kötnek ki ezek az emberek. Persze ott legfeljebb telefonálni segítenek, mást nem nagyon tudnak tenni. Aztán van a búslakodás, eseteges hitel törlesztésének az extra terhe, holott jól átgondoltan meglehetősén rövid idő alatt egy teljesen új egzisztenciát teremthetne sokkal kevesebb energiával, befektetéssel.

– Na mi is az amire annyian nem gondolnak!?

A legalapvetőbb dolgoktól a legsúlyosabb hiányosságokkal találkoztunk már. De például sokan a WC papírt is elfelejtik! Pár dolgot megemlítenék azért még azok közül ami a harmadik napon már problémákat fog okozni:

Nem lesz vasalód, ágyneműd, ágyneműhuzatod, mosóporod, mosogatószered, étkészleted vagy lábosod pláne nem fazekad. Hiányozni fog a só és jobb ha most berakod a fájdalom és lázcsillapítót, mert ezek bizony drága dolgok még ha a benzinkúton is megtudod venni. Az igazság az, hogy szinte a végtelenségig lehet sorolni és ha valaki nem egy kamionnal érkezik akkor bizony a bőröndbe nagyon kevés dolgot tud hozni. De azzal igazán nem számol senki, hogy a biztos fedéltől, a családtól, a barátoktól 2000km-re leszünk, kiszolgáltatva a jószerencsének!

Sokan úgy képzelik, hogy itt minden egyszerű, kijönnek kapcsolat nélkül, nyelvtudás nélkül és nem egy esetben pénz nélkül.

Persze meg lehet próbálni úgy is, ha valaki egy 70×220-as villanyóra szekrényben akar élni a lépcső alatt heti 30 fontért (ez nem vicc, ez megtörtént és most is fennálló eset!!).

Az sem egyedülálló eset, amikor szerencsétlen, hiszékeny hazánkfia kiutazik a “tutibiztos” munkahelyre, amelyet már öt perccel azután betöltöttek, hogy Ő a repülöre, buszra felült. Sokan bedőlnek annak, hogy “persze, gyere ki, mert van itt egy biztos meló“, vagy  “dolgozhatsz nekem“. Ezek az emberek csak egy dolgot felejtenek el, hogy ők innen több ezer kilométerre vannak, és nem két óra mire ide tud jönni egy interjúra viszont itt van több ezer ember, aki viszont ugyanezt meg tudja tenni, és meg is teszi, tehát mire Ő kijön, az a “tutibiztos” munka már tuti biztosan nincs meg.

Amennyiben bizony vagy, válaszút előtt állsz, akkor ezeket a cikkeket el kell még olvasnod a saját érdekedben!

https://www.startoljvelunk.com/esetek/hibak-amiket-elkovettunk/

https://www.startoljvelunk.com/esetek/dontottem-indulok-mit-tegyek/

https://www.startoljvelunk.com/esetek/hibamutato-te-mekkorat-hibaztal/

Bármilyen kérdésed van, vedd fel velünk a kapcsolatot!

Hozzászólások

No Responses

 1. Bessy Halasi szerint:

  ez így igaz… és mégis jönnek, sőt szerintem egyre többen…

  • Karoly Barcza szerint:

   Így van, egyre többen és egyre nagyobb a fejetlenség, a meggondolatlanság. Döbbenet, hogy az emberek mennyire felelőtlenek és hiszékenyek 🙁

 2. Bessy Halasi szerint:

  Mert otthon egyre nagyobb a baj, ez nyilván ezért van.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

15 − 7 =

*