22-es csapdája egy pohár vízben!

Garantálom, hogy ettől mindenki lehidal! Űberel minden eddigi cikkünket az ami most jön! Igaz történet egy anyáról és kislányáról akik nagy reményekkel érkeztek az Egyesült Királyságba. Nem, nem maguktól, egy régi “barát” csalogatta már egy ideje, de ígéretes ajánlata végül elég nyomós érv volt, hogy az anya feladja a munkahelyét, stabil fizetését, hogy az otthoni hiteleit “biztosan” fizetni tudja. Sajnos nem így lett, mert még el is adósodott és nem tud annyit keresni, hogy ebből a helyzetből szabaduljon!

Lilla (álnév) ~4 hónapja érkezett 12 éves kislányával az Egyesült Királyságba, hogy az otthoni életén és hitelterhein könnyítsen. Az ötlet nem igazán tőle származott, bár már megfordult többször a fejében, viszont a fix munkahely és a közalkalmazotti fizetés miatt ezt mindig elvetette. Igen, volt munkája és pár olyan kiváltsága ami a közalkalmazottaknak megjár odaát. Aztán meghallgatta az ismerős ajánlatát, hogy jöjjön ki Angliába. Segítenek neki, kap szállást és volna itt munkája is. Lilla beadta a derekát mert úgy érezte, hogy pozitív irányba változhatna az élete. Felült hát egy gépre és kirepült az ismerősökhöz. Már az első dolog sokkolta, hogy nem szobában lesz a szállása, hanem a nappali-fogadó helységben, ahova rögtön a bejárati ajtón belépve érkezett. Rendesek voltak az ismerősök mert külön helyet kaptak lányával, egy emeletes ágyon tudtak osztozni ami a bejárati ajtótól nem volt messzebb 2 méternél. Télidőben ez felettébb kellemes tud lenni…. De úgy volt vele, hogy legalább van hova lehajtani a fejét, aztán pár hónap múlva, a saját keresetéből majd egy bérelt szobába vagy lakásba költözhetnek. Ez a terve akkor omlott össze, amikor a “barát” lerakta az asztalra a költségvetési tervezetet, hogy milyen költségekkel kell számolni a vendégsége alatt és neki majd mennyi pénzzel kell beszállnia a rezsibe, illetve mennyi pénzért bérelheti az ágyat.

– lakhatás : 360 Font

– boltba menés 20 Font

– baráti segítség az NI number-hez:  30 Font

a pohár víz 0.50 Font (WC papír hasonló tarifával)

Persze fürdésről már nem is álmodott már, de azt már tudta, hogy innen nincs menekvés. Mivel minden tartalék pénzét arra költötte, hogy kijusson, sajnos más választása nem maradt. Ezzel a “barátok” is tisztában vannak, ezért marasztalják olyan kedvesen. De, hogy a történetből a kislányt se hagyjuk ki! – Szerencsétlen iskolaköteles, kiskorú gyerek, nehogy már bajba hozzon bárkit, legjobb lesz ha le sem jön az emeleteságyról, mert biztosan csak rosszat tanulnának tőle a gyerekek.  követelték tőle!  De ezek mellett a “kedves” szállásadók azt még elvárták, hogy amig ők dolgoztak, Lilla felügyeljen az ő gyermekeikre. De néha érték “kellemes” meglepetések is, például amikor hazament, és az összes ételük a hűtőből ki volt pakolva, mert annak már nem volt hely. Tegye ki az udvarra, ez volt a válasz mikor rákérdezett. Aki nem itt él, az nem igazán tudja mit jelent ez, egy olyan helyen ahol a rókák, patkányok  ki-be sétálgatnak  a kertekben, rosszabb esetekben belátogatnak a házakba is.

Aztán történt egy véletlen baleset is, amikor is a vendéglátók egyik gyermeke tönkretette Lilla laptopját, amit természetesen nem akartak elismerni.

Sajnos volt olyan szemtelen a mi Lillánk, hogy elmondta a munkahelyén a kollégáinak, hogy hol, hogyan él, és ezt a szállásadók nem tudták elnézni neki. Közölték vele, hogy ők nem tudnak együtt élni senkivel, és különben is milyen “szemét” dolog volt tőle bárkinek elmondani, ami vele történt, és ennek okán keressen magának másik helyet.

Ha tudtok hasonló tanulságos vagy érdekes történetről, írjátok meg nekünk!  Garantálom, hogy tudni fogja a világ!

Hozzászólások

You may also like...