A teljes jegyárat visszafizettette a bíróság, mert törölték a járatot

A négy-gyermekes apa az egész családnak vásárolt repülőjegyet egy internetes oldalon. A járatot törölték, de a légitársaság nem akarta visszafizetni neki a honlap jutalékát. Az Európai Bíróság más véleményen volt. (írja a Napi.hu)

A német családapa a Hamburg-Barcelona-Faro (Portugália) útra vásárolt hat jegyet az opodo.de internetes oldalon, a Vueling Airlines légitársaság által üzemeltetett légi járatra. Ezért 1108 eurót fizetett, viszont az internetes oldal – a saját jutalékát levonva – csak 1031 eurót utalt át a légitársaságnak. Miután a járatot törölték, a vásárló visszakérte a jegy árát, de a légitársaság csak a jutalék nélküli összeget akarta visszatéríteni neki.

Reagált a Ryanair a járattörlésekre

A vásárló pert indított a hamburgi helyi bíróságnál a különbözet kifizetésére. A bíróság viszont előzetes döntéshozatalt kért az Európai Bíróságtól. A kérdése így hangzott: a vonatkozó uniós irányelv – amely járattörlésre a jegyár visszafizetését írja elő – úgy értelmezendő, hogy az utas által kifizetett jegyárat kell a légitársaságnak visszatérítenie, vagy pedig azt, amelyet a közvetítőtől ténylegesen megkapott?

A válasz így szól: “a légi járat törlése esetén a légi fuvarozó által az utas számára fizetendő visszatérítés összegének meghatározásához annak a repülőjegynek az árát kell figyelembe venni, amely magában foglalja az ezen utas által fizetett és az e légi fuvarozó által kapott összeg közötti különbözetet is”. Vagyis az utasnak jár a jegy-közvetítő jutaléka is, kivéve, ha a  jutalékot a légitársaság tudta nélkül határozták meg. Ez utóbbit a kérdést előterjesztő bíróságnak kell megvizsgálnia.

Nagyon kevesen élnek jogaikkal

Holott mi is közzé tettünk ilyen esettanulmányt, amelyben leírtuk, hogy jutott ügyfelünk a kártérítéshez. Több mint tíz éve létezik egy európai uniós rendelet, amely a légiutasok jogait foglalja össze. A jogszabály értelmében kártérítés jár az utasoknak, ha a repülőgépük több mint három órát késik, vagy ha törlik a járatot, esetleg megsérül a poggyász, vagy műszaki hibás a gép és emiatt nem tud elindulni.

Ennek ellenére sokan még mindig nem ismerik a jogaikat, nem tudják, hogy járattörlés esetén 250-600 eurós kártérítést kaphatnak. Az Európai Unióban a pórul járt utasok mindössze 1-2 százaléka él a kárpótlási jogával.

Kártérítési vagy más jogi eset beküldése itt lehetséges

(kérjük érhetően írja le problémáját és ellenőrizze a megadott információk az esetbeküldő oldalon, mielőtt elküldi azt!)


 

Hozzászólások

You may also like...