Hibamutató. Te mekkorát hibáztál?

Tegnap beszélgettem az egyik új ügyfelünkkel és épp ecsetelem neki, hogy mennyire szerencsés helyzetben van, hogy nem “vétett” maga ellen akkorát mint a legtöbben. És ekkor “megvilágosodtam”! 🙂 Ahogy ezt a mondatot kimondtam mind a ketten tudtuk -persze egyből mondtam is-, hogy ebből egy újabb cikk, mi több, egy statisztika féleség fog megszületni, hibamutató címmel. Először mosolyogtunk aztán rá kellett döbbennem, hogy ez nem is annyira vicces, viszont rettentően hasznos lehet másoknak.  A lényeg!

Arról van szó amiről már többször írtam, hogy mikor a sorsunkról döntünk úgy csinálunk mint egy kanos kamasz, lenn feláll az ész meg megáll. Talán a vérhiány, talán az ösztönök, de ez most mindegy is /hé! nem igaz, én már nem ilyen vagyok:)/  Szóval nem gondolkodtok, hanem eszetlenül cselekedtek, pl. elindultok a világba nyelvismeret, pénz és bármilyen tapasztalat nélkül. De mindenkinél másképp történik általában (lásd. A “pók” hálójában vagy épp a Hibák amiket elkövettünk c. cikkeink)….

Szóval kitaláltam ezt a hibamutatót ami arra hivatott, hogy egy sémára lebontsa, hogy a mi tapasztalataink alapján melyek azok a súlyossági szintek amelyeket az ügyfeleink elkövettek és követnek el naponta. Nyilván a legmagasabb pontot elérők hibáztak a legnagyobbat. Teljes komolysággal nem tudtam összefoglalni, mert sajnos a komoly és felelősségteljes gondolkodás az ideutazókra sem jellemző. Egyszerű, nézd csak meg és kiderül, hogy te mekkorát hibáztál!

  1. Nem jártál utána az internetes (stb.) hirdetések valóságtartalmának!
  2. Nyelvismeret nélkül de egyedül indultál neki a világnak
  3. Pénz nélkül és egyedül, de azért a nyelvi alapokkal rendelkeztél
  4. Nelvismeret és pénz nélkül de egyedül indultál
  5. Nelvismeret és pénz nélkül, ráadásul 50 éves kor környékén, vagy felette jársz és itt vagy pl az UK-ban
  6. Nelv ismeret + pénz nélkül, ehhez még társul, hogy párban (fiú-lány, vagy fiú-fiú avagy lány-lány, ki kivel az most mindegy)
  7. Gyerekkel jöttél (anya vs. apa+gyerek) illetve se pénz, se nyelv, csak a Temze mint lehetőség
  8. A kis családoddal érkeztél (anya+apa+gyerek) és senki nem beszéli a nyelvet, egy filléred sincs, az is kölcsönből
  9. Az egész családdal együtt (anya+apa+X gyerek) Ez az ami az UK-ban kb a halálos ítélet, mert nincs hova rakni a gyerekeket
  10. Mind a 9 pont egyvelege + még ránk sem hallgatsz amikor tanácsokat próbálunk adni neked.

Ha az összes pontnak megfelelsz kérlek keresd fel a hozzád legközelebbi elmeorvosi szakrendelést 🙂


Hozzászólások

You may also like...