Jobb ha tudod ha késik a géped: Te is kártérítésre lehetsz jogosult!

repuloA külföldi munkavállalás nagy hátránya, hogy sokat kell utazni, ha a családunkat akarjuk látni. De amikor hivatalos ügyben kell utazni, a legtöbb ember akkor is a repülőt választja az utazáshoz, hiszen pár óra leforgása alatt több ezer kilométert tudhatunk magunk mögött. A probléma akkor kezdődik amikor a repülőgép indulása késik, vagy volt olyan eset amikor korábban indult a megadottnál. A legtöbben nem tudják, hogy ilyen esetekben kártérítésre vagyunk jogosultak! Nem kell nagy bírósági hercehurcára gondolni. Az eljárások nélküled lezajlanak, te csak a megbízást adod, majd a szakember elvégzi a feladatot és értesít arról, hogy mekkora kártérítésre vagy jogosult.

Ha késik a gép, kártérítést fizet a légitársaság! Neked is…

Ha bíróságról vagy hatóságról van szó, az emberek többsége csak legyint, hogy neki nem kell a feltételezett eljárással járó probléma. De ők tévednek, több száz fontot/eurót, akár ezret is.

karterites

Ugyanis az EU szabályozásoknak köszönhetően ezek az eljárások a legtöbbször a jogi képviselő és a társaság között lezajlanak és egyezség születik. A károsultnak egyéb dolga nincs, csak annyi, hogy megbízást ad az ügy képviseletéhez.

Három héttel ezelőtt fordult hozzánk Gelbmann Krisztina azzal a kéréssel, hogy segítsünk neki egy ilyen járatkésési ügyben, mivel a társaság elzárkózott a személyes megkeresésétől. Az ügy eredményeként Krisztina a mai napon kapta meg a kártérítési összeget a számlájára, hiába akart a társaság kibújni a kártalanítás alól.

A kártérítés összege az útvonal hosszától és a körülményektől függ.

A minimális kártérítési összeg amit kaphatsz az: 250.00 EUR ( 77,800 HUF )

Téves információt olvashattatok egy másik oldalon, miszerint egyéb kártérítést nem fizetnek ki. Ez helyesen:

Jogosult lehetsz az okozott kár megtérítésére is! Tehát ha a légitársaság késéséből eredően neked anyagi károd származik, azt bírósági eljárásban követelheted tőlük.

Bár a meghatározott távolsági ráta kimondja, hogy a minimum kártérítés összege mekkora lehet, ez nem zárja ki annak a tényét, hogy egyéb károd is származhat. Pl. A késés miatt lekésed a hajódat és új jegyet kell vásárolnod, akkor bizony ezt az okozott kárt is fel lehet róni a légitársaságnak.

Tehát, általános esetekben amikor a járat késik és az egész család a reptéren vár órákat, abban biztos lehetsz, hogy 250EUR kártérítést kapsz.

A kártérítési eljárást a szakemberek sikerdíj fejében intézik el helyetted.  Balesetek, orvosi mulasztások egyéb káresetek esetén, szintén jogosult lehetsz kártérítésre.

A megbízást vagy a kérdéseidet díjtalanul elküldheted magyarul itt: [Jogi eset beküldése]


 

Hozzászólások

You may also like...