Leműtötték a fél arcát! Hol máshol mint Angliában…

arcmutetKét kórház lustasága és adminisztrációs hibája miatt az arcán lyukkal, némaságra kárhoztatva és mű állkapoccsal él egy nő. Az asszonynak alig van esélye a túlélésre, a család perel, bár ezzel gyakorlatilag már nem tudnak változtatni a történteken.

A skót Jennifer Walkernél hét éve diagnosztizáltak rákot először. Akkor időben megkezdték a kezelését, nyakából és nyelvéből eltávolították a daganatos részeket, az asszony teljesen felépült. Azonban másfél éve egy családi nyaraláson feldagadt az arca, a fogorvosa szakorvoshoz küldte, ahol két hét után kiderítették, hogy betegsége kiújult.

A Monkland kórházban megnyugtatták, hogy betegsége kezelhető, és átirányították egy glasgow-i gyógyintézménybe, ahova nem papírt, hanem csak egy e-mailt küldtek, hogy vegyék fel Jennifert. Kiderült: a glasgow-i kórház csaknem egy hónapig nem nyitotta meg az üzenetet, miközben az egyre súlyosabb állapotban lévő Jennifer személyesen próbált intézkedni, hogy bekerülhessen. Mikor nagy nehezen felvették, addigra állapota olyan súlyossá vált, hogy megállapították: maximum fél éve van hátra. Jennifer mégis bevállalt egy életmentő műtétet, de az orvosok kevés túlélési esélyt jósoltak.

Nem tud sem beszélni, sem enni

Nem tud sem beszélni, sem enni

– Azt mondták, felesleges az operáció, úgyis már csak hat hónapja van – nyilatkozta Jennifer nővére, Hillary. – Miközben két és fél hónappal korábban még azt, hogy a betegség kezelhető. Világos, hogy a felvételi kérelmet elküldték egyik kórházból a másikba, de ott meg sem nyitották, az e-mailben pedig szó sem volt Jenniferről – méltatlankodott a testvér.

Jennifer arcának egy darabját és az állkapcsát kivették. Az arcát a vállából kellett pótolni, az állkapcsát fémmel helyettesítették. Most sem beszélni, sem enni nem tud, csövön táplálják, a munkáját elvesztette, élete tönkrement, a férjével sem tudnak családot tervezni, emellett egy fityingje sem maradt. Az asszony másfél éve él nyomorban:

– Akkor azt mondták, körülbelül húsz százalék az esély arra, hogy megélje a három évet. Képzelhetik, hogyan érzi magát – mondta felháborodva a rokon.

Ilyen boldog menyasszony volt Jennifer

Ilyen boldog menyasszony volt Jennifer

A család perel. A skót ombudsman megállapította, hogy a Jenniferen végrehajtott kezelés ésszerűtlen volt, és mindkét kórház hibázott, hiszen az elsőnek hivatalos levélben, papíron, nem pedig interneten kellett volna a másikat értesíteni, annak pedig el kellett volna olvasnia a mailt. Dr. Jane Burns, az egészségbiztosítás orvos-igazgatója elismerte a hibát és bocsánatot kért.

Nem ez az első felháborító eset ami Angliában megtörtént. A trehányság és érdektelenség minden területen tapasztalható. Így azt javasoljuk, hogy ne bízd magad angliai orvosokra! A repülőjegy sosem lehet elég drága, ha az egészségedről van szó!


Forrás: borsonline.hu

Hozzászólások

You may also like...