Miért pont Hollandia? Egy magyar története..

holland-szelmalomMiért pont Hollandia? Nem tudom! 2008 augusztusában rájöttem hogy nincs tovább.Mindjárt kezdődik az iskola,pénzünk nincs, szégyelltem nagyon hogy se cipőt,se tankönyvet nem tudok venni a gyereknek. Kitaláltam hogy külföldre kell menni dolgozni,ez lesz a megváltás.

Hirtelen felindulásból elkövetett “hülyeség”, ezt így láttam akkor de már nem volt vissza út. Kölcsönkért 250 euró egy reklámszatyor,pár személyes holmi ja és egy telefon lebonyolítása egy Magyarországon megjelent hirdetésre. Magyar nyelvű holland közvetítő jelentkezett be és közölte Rotterdamban keresnek haltisztításra embereket.
Szép,gondoltam de legalább már a jövő héten küldhetek haza pénzt a családnak.

Az érkezés se volt semmi,a “hölgy” azt mondta Amszterdamban várnak majd mert az Oranje buszjárat oda érkezik. Megérkeztem,sehol senki. Újabb telefon amire azt a választ kaptam menjek gyorsan a vonat állomásra és Amersfoortban var egy fekete kocsi egy nagy darab emberrel.

Vonatállomás? Azt sem tudtam hol van,hogy jutok oda. Nagy nehezen oda keveredtem ,bár ne tettem volna,bizony isten nem találtam hol kell jegyet váltani.Gondoltam lesz ami lesz,jegy nélkül felszálltam a már félig robogó vonatra. Persze hogy megbüntettek,de legalább nem kellett leszállnom.
Amersfoort, végre megérkeztem,mindaddig nem is foglalkoztam a fekete kocsival meg a nagydarab emberrel.Itt belém hasított a gondolat csak nem eladnak valami örömlánynak?!
Beszálltam a kocsiba,de felírtam a rendszámot és SMS ben elküldtem egy rendőr ismerősömnek. Ő megnyugtatott egy kicsit hogy bár teljesen hülye vagyok,de csak nem kellek már 50 évesen és “pár” kiló plusszal.

A hely ahová érkeztünk maga a förtelem volt,úgy gondoltam inkább vissza megyek de én ide tuti nem költözöm be. 3 “honfitársam” közölte  “nézzed má ennek az se jó ha színes üveggel vakarják a valagát”.

Kellemes meglepetés ért,elvittek onnan egy aránylag elfogadható helyre,padlástér fűtés nélkül.
Délután közölték velünk nem kell Rotterdamban mennünk ,holnap kezdünk a húsüzemben Groenloba. Kaptunk egy kocsit meg egy tájékoztatást hogy holnap reggel 7 kor kezdünk. Azt se tudtuk mi az a Groenlo? Város,falu,a gyár neve?

Újabb “részletes”eligazítás Groenlo egy város és a Vion nevezetű húsgyárban kezdünk. Irány a benzinkút gyors térképvásárlás és két órával hamarabb indultunk reggel.
A munka tűrhető volt,de csak este 6 ra értünk haza mindig,hulla fáradtan.
Eszembe jutottak azok az emberek akik azt mondták de jó neked…..hát nem mindig értettem velük egyet.
Itt vagyok már 7 éve,6 éve már a családom is,sokszor gondolok arra hogy de jó lenne otthon élni a rokonaim és barátaim között,hiányoznak nem tagadom,de nem tehetem meg mert a gyermekeimnek itt van jövőjük. Nem mintha minden szuper lenne itt, irritál a tudatlanságuk a neveletlenségük ,sokszor és sok helyen a gusztustalanságuk és mégis működik minden.
Dolgozunk, pénzt kapunk, persze nagyrészt minimálbért, de megélünk. Nem élünk nagy-lábon de nem gond ha a lakbért vagy a rezsit kell kifizetni. Otthon is dolgozunk na a pénzt se biztos hogy megkapjuk de az biztos hogy a rezsinket és a törlesztő részletünket már nem tudjuk kifizetni.

Az álmom az volt hogy nyugdíjas koromban haza tudok majd menni,de ez az elhatározás lassan feledésbe merül,végleg megkopik. Magyarország a szülőföldem,Hollandia befogadott ,munkát adott de sosem lesz a hazám.

Elviselem mert el kell viselnem,magamért és a gyermekeimért.
Ja és barátok?- egy sincs! Ismerősök vannak hisz az ember társas lény,de lassan már ezt is megcáfolom.

Nem hazám ez a táj
magány a társam
Szörnyű magány!


Forrás: hollandiaimagyarok.nl

 

Hozzászólások

You may also like...