Villanyszekrényszoba kiadó!

A magyar “Jon Doe” az Egyesült Királyságban élt és dolgozott már jóideje, mikor megtörtént a baj. A munkahelyén egy hibás csap miatt elcsúszott , elesett és súlyos sérüléseket szenvedett el.  Emiatt a baleset miatt az egyik pillanatról a másikra munkaképtelenné vált.  Márpedig ez rettentően nagy probléma az UK-ban, mert egyenes út ahhoz, hogy minden, a több éves spórolás, nélkülözés értelmetlenné és a jövővel kapcsolatos terveid köddé váljanak pár hónap alatt! Miért?

Mert nagyon drága lakni és élni az UK-ban úgy, ha nem termelsz, dolgozol folyamatosan. Nehogy azt hidd, hogy bármit el tudsz rendezni pár hét alatt. A hivatalos utak bejárása több hónap, akár év is lehet és egyszerre csak egy dolgot tudsz intézni. Akár az orvoshoz is mész, nem tudsz úgy bemenni mint Magyarországon, hogy: doktor úr, fáj a lábam és ha már arrafelé jár nézze meg az aranyeremet és ha nem probléma akkor a viszereimre is írjon valamit. Ez kapásból három probléma, három különböző időponttal. Hogy ne legyen egyszerű, több helyen az időponthoz is időpontért sorba kell állni!

A bajt még tetőzte az is, hogy a cég elsőre nem ismerte el a felelősségét sem. Jött a szokásos procedúra, pereskedés, stb. Majd a cég ugyan rábólintott és elismerte a hibát, de Jon Doe már addigra minden pénzét felélte és dolgozni nem tudott. Már az utca következett volna mikor is baráti közbenjárásnak köszönhetően beköltözhetett egy sarokba a lépcső alá, ami tulajdonképpen a villanyszekrény (70x220cm). Mert ugye már tudjuk, hogy az UK-ban minden kiadó, így a villanyszekrény is az het Ł30-ért. Jon Doe ügye még mindig tart, a biztosító még mindig nem fizetett, a cég azóta figyelteti, hogy nem biztosítási csaló-e. Szóval ha azt hiszed itt kolbász a kerítés és nincsenek extrém dolgok, hát felejtsed el.

Lehet, hogy most elítélitek azt az embert aki kiadta Jon részére a lépcső alját. Pedig nem szabad mert a landlordja ezzel nagyon sokat kockáztat és Jon csak hálával tartozhat neki, mert itt esélye nem lett volna referencia, munkáltatói igazolás, két havi bankkivonat, egy hónap rent és egy hónap deposit (jobb esetben két hét deposit) kifizetése nélkül máshova költözni.
De, hogy London szépségéből is mutassak valamit:

Szép?

Hozzászólások

You may also like...

2 hozzászólás

 1. bthomyka szerint:

  gondolom odakint tök jól működik mind az egészségbiztosítási rendszer -ami nálunk még szóba se került-, illetve van még baleset biztosítás, meg egyebek. aki nem költ ilyenekre, az egy hasonló szituban hamar megszívhatja…

  a magyar ember egyébként meg inkább jól akar élni, azt a látszatot akarja kelteni, hogy csőgazdag. ismét kikötöttünk a hozzáállás problémánál….

 2. Charles szerint:

  > gondolom odakint tök jól működik mind az egészségbiztosítási rendszer

  Nos ez még egy ígéretes téma! Megdöbbentő ami itt az egészségügyben van. És ha egy hazánk fia rászorul az orvosra, akkor van a megdöbbenés újra és újra! Ígérem írni fogok róla…

  Viszont igazad van! Nagyon nagy baj van a gondolkodásunkkal, ha ezen változtatnánk, másképp állnánk egymáshoz, a világ vezető népe lehetnék. Ehelyett elfecséreljük az időnket, elkótyavetyéljük az erőforrásainkat és hagyjuk kiáramolni a szellemi tőkét az országunkból. 🙁