Adóbevallás büntetlenül Angliában!

Ha még nem készítetted el az adóbevallásodat akkor itt az ideje hogy megtedd! Az adóév elektronikus (online) bevallásának utolsó határideje  január 31.  Az HMRC (adóhatóság) mindig levélben értesíti ugyan a vállalkozókat az adott adóévre vonatkozó adóbevallás elkészítésére, de mégis sok ember elmulasztja azt megtenni.
Az HMRC általában minden adóév lezárása után, ami április 5-e, postázza ki az adóbevallási csomagokat amely papír alapú bevallási lehetőséget biztosít. 

Ebben az emlékeztetőben az adóhatóság az előző adóév bevallásához október 31-i határidőt ad meg; amennyiben a papír alapú bevallásról beszélünk, illetve tájékoztatják arról is, ha valaki online szeretné a bevallását elkészíteni, azt is megteheti büntetési nélkül január 31-ig.  Ha nem tettük egyiket sem meg, a büntetés azonnal 100GBP lesz! (ebben az esetben is tudunk segíteni)Amennyiben a bevallást továbbra sem készítjük el, az adóhatóság a büntetési tételt az előző év bevétele alapján számolja ki, de legalább 1000GBP-t fog megállapítani.

Semmiképpen nem megoldás az utolsó pillanatra hagyni a bevallásunk elektronikus elkészítését, mivel  az elektronikus bevalláshoz és az (online) regisztrációhoz, egy egyedi belépőkód szükséges. Ennek a kódnak a kipostázása körülbelül  5-10 napot vesz igénybe az HMRC részéről. Itt hívnám fel mindenki figyelmét a “Post Office Horror c.” korábbi fejezetre.  A kód beszerzése és érvényesítése után kb 5 napon belül fog élni a leadási, illetve bevallási lehetőségünk. Tehát mondhatjuk, hogy ez az utolsó utáni lehetőség, hogy büntetlenül  elkészíthessük az adóbevallásodat!  (Amennyiben elkésel és kiszabják a büntetést, a legrövidebb úton keress fel bennünket, hogy segíthessünk)

Annak érdekében, hogy ügyfeleinket a legnagyobb biztonságba tudhassuk, elindítjuk “Sentinel” (Őrszem) szolgáltatásunkat, amelyet a következő cikkemben fogok bejelenteni.

Adóbevalláshoz és könyveléshez szükséges alap dokumentumok:

* Név, születési adat, jelenlegi lakcím, (előző lakcímek azonosítási eljárása miatt)

* Társadalombiztosítási szám (NI – National Insurance Number)

* Adóazonosító szám (UTR – Unique Taxpayer Reference Number)

* Self-Assessment azonosítók

Segítsük a többi magyart is azért, hogy elkerülhessék az értelmetlen büntetést és megspórolhassanak egy hazaút árát! Osszátok meg ezt a cikket a közösségi oldalakon, így biztosan sokan időben értesülhetnek majd .

 

Hozzászólások

You may also like...