Ártatlanul ült két évet a 80 éves bácsi!

bilincsNyolcvanéves korára teljesen összeomlott Horváth János élete. Az idős férfit lánya jelentette fel erőszakos nemi közösülésért. Két évet ült előzetesben, mire kiderült: a bíróság ítélete megalapozatlan.

A lánya vá­dolta alap­ta­la­nul – tel­je­sen tönk­re­ment az élete. 

Az apró Békés megyei településen, Dombiratoson szinte mindenki biztos János ártatlanságában.
– Egyedül nevelte fel a lányát, mert a felesége meglépett egy másik férfival. Aztán a lányának is született egy kisfia, azzal is csak a bácsi foglalkozott. A gyerek szinte istenítette Jánost, rohant a rendőrautó után, amikor a nagyapját elvitték. Most nevelőszülőknél él a kis Jancsika – meséli egy falubéli asszony.

Horváth János a falu határában él, egy teljesen lepusztult házban.

Szétlopták a házát

– Nem így nézett ki a portám, de két évig börtönben voltam, és az alatt minden tönkrement, és el is loptak minden mozdíthatót. Most próbálom valahogy összetákolni, hogy ne fagyjak halálra télen. Itt éltünk a lányommal és az unokámmal is, de egy napon mindennek vége lett. Jöttek értem a rendőrök, és megkezdődött a rémálom – temeti kezébe ar­cát a megtört, idős férfi.

Jánosnak nincs pénze, nyugdíja nem érkezett meg. Egy vállalkozó fizeti az ebédjét, hogy éhen ne haljon

Jánosnak nincs pénze, nyugdíja nem érkezett meg.
Egy vállalkozó fizeti az ebédjét, hogy éhen ne haljon, János csak a rendőrségen szembesült azzal, hogy lánya feljelentette erőszakos nemi közösülésért.

Aljas tréfának hitte

Az édesapa azt gondolta, ez csak egy rossz tréfa lehet, de aztán rájött, hogy a gyermeke valóban ellene fordult.

– A lányom összejött egy férfival, aki ellenem hangolta. Gondolom, azt hitték, ha börtönbe kerülök, minden az övék lesz. A bíróságon azonban kiderült, hogy nekem van igazam,amikor azt ismételgetem, hogy nem követtem el semmit. Azt állítja a lányom, hogy gyermekkorában megerőszakoltam, meg hogy ütöttem-vertem őt és az unokámat is. Szerencsére van egy orvosi papírom, ami kimondja, hogy a lányom 18 évesen még szűz volt. A legjobban az fáj, hogy a kisunokámat is elveszíthetem. Pedig az anyja helyett én neveltem. Szerencsére a bíróság is rájött, hogy ártatlan vagyok, ezért engedtek ki és rendelték el az új eljárást – mondja indulatosan az idős férfi.

Házából kilopták a téglákat, míg ő a börtönben ült. Lánya eltűnt a faluból, senki sem tudja, hol él

Házából kilopták a téglákat, míg ő a börtönben ült. Lánya eltűnt a faluból, senki sem tudja, hol él

Összefogtak érte

Miután Jánost kiengedték, összefogott a falu, és mindenki támogatta, amivel csak tudta. Rá is volt szorulva, hiszen egyetlen forint bevétele sincs.

– Németországban dolgoztam, de a börtön alatt nem küldték a nyugdíjamat, és azóta sem tudom elintézni, hogy megérkezzen a pénzem. Így csak az van, amit kapok. Egy vállalkozó például kifizeti az ebédemet, mástól ruhákat szerzek. Szörnyű élet ez, csak annyit mondhatok – sírja el magát János.

A Bors kereste a férfi lányát is, róla azonban senki nem tudja, merre lakik. A botrány után elmenekült a faluból. Ha a bíróság megállapítja, hogy hamisan vádolta édesapját, börtön várhatna rá.

Szek:

A jelenlegi bírósági gyakorlatban, ennél súlyosabb bűncselekményekért sem ítélnek börtön büntetésre nőket! Illetve ahogy az eset is mutatja, elég volt egy nő által elkövetett hamis vád, egy férfi végnapjait és hátralevő életét megnyomorította a saját, valószínűleg pszichológiailag beteg lánya.  Egyelőre az ilyen emberek ellen egyetlen fegyver van, ha a társadalom kiveti magából ezeket a személyeket! 

Sokan nem tudják, de ilyen esetekben komoly kártérítésre vagyunk jogosultak!


forrás: bors.hu

 

Hozzászólások

You may also like...