ÁVÓsodik a NAV? Kritikát írt nekik egy tökös férfi, erre 400 ezres bírsággal a tökére léptek

Levelet küldött az adóhatóságnak, hogy visszaigényelné befizetett adóforintjait. Mert szerinte azokat nem jól használja fel a kormány, hanem a haverok zsebét tömi meg velük. Rá is szálltak! 

Fajsúlyos vezércikkel nyitott a 444, amit máris sokezren osztanak, tetszikelnek, kommenteznek. Nem véletlenül, mert a témával mindenki nagyon könnyen tud rezonálni: az írás egy férfiről szól, akinek elege lett abból, hogy a kormány nem a megfelelő ügyekre fordítja az ő befizetett adóját, ezért levelet írt a NAV-nak. Szerette volna megtudakolni a módját annak, miként tudja jelezni a következő adóbevallásában azt, hogy állampolgárként nem járul hozzá, hogy befizetett adója elveszítse közpénz jellegét. Kivéve az egészségügyi hozzájárulást, azt befizetné továbbra is, de a maradékot nem.

Arra talán maga sem gondolt volna, hogy az egyébként is “gigantikus” társadalmi támogatottságú (Vida Ildikó-rumli, korrupció a szervezeten belül, kitálaló NAV-dolgozó perbe fogása) Nemzeti Adó- és Vámhivatal nem csak érdemben nem fog reagálni, de brutális ellentámadásba lendül. Nyilván a népszerűségük további növelése okán.

“Hadd tegyem ezt egyértelművé: a most vitatott összeg teljes egészében az enyém. Az én fizetésem, amelyért kizárólag én dolgoztam meg. Az egészért. Nem csupán a nettójáért, ahogy azt ma magyarok tömegei gondolják, akiket ezáltal meg lehet vásárolni egy csekkre nyomtatott 3890 forintos rezsicsökkentéssel. Az egész az enyém” – kezdi Szentesi Kálmán a levelét.

“Akkor én ezt a pénzt nem fogom befizetni”

“Csak éppen hajlandó vagyok egy jelentékeny százalékáról már előre önként lemondani és azt egy külön számlára utalni, hogy abból az ország fenntartásához szükséges közfeladatok valósuljanak meg, az imént említett közteherviselés jegyében. És mindaddig hajlandó is leszek erre, amíg azt látom, hogy ezeket a közfeladatokat megnyugtató módon és színvonalon végre is hajtják. Ha azonban azt kell látnom, hogy a közfeladatok ellátására bizalomból átadott pénzemet stadionokra, rokonok kistafírozására, helikopteres utazásokra fordítják, és főként, ha emellett olyan törvényeket hoznak, amelyek kizárólagos célja az, hogy minden módon ellehetetlenítsék, hogy egyáltalán megtudjam, mire költik a pénzem (lásd közérdekű adatigénylés fizetősség tétele), a közfeladatokra pedig eközben nem jut elegendő forrás, akkor én ezt a pénzt nem fogom befizetni. És ne is kérje tőlem senki, hogy ép ésszel befizessem.”

Vissza akarja kérni az államtól a pénzt, amit a béréből adó címen levontak. Úgy látja ugyanis, hogy az állam nem jól használja fel azt.

Szentesi elhatározását, hogy megírja ezt a levelet, az MNB közpénzlopásai mellett a Fidesz kopaszos balhéja is erősítette. És egy másik eset, ami a saját életében történt: egyszer mentőt kellett hívnia, amikor az akkori barátnője magzatpózban nyüszített otthonukban. Nem tudtak esetkocsit küldeni, másnap viszont meg kellett operálni a perforált vakbelét, és órákon múlt az élete.

A NAV válasza: 408 ezer forintot befizetni szíveskedjen

Miután Szentesi közölte az adóhatósággal, hogy bár messzemenőkig egyetért a közös teherviselés eszméjével, mégis úgy érzi, kénytelen polgári engedetlenség formájában kivonni magát alóla – mert egészségügyre és oktatásra fizeti az adót, nem kastélyra, kisvasútra, és unokatestvérek magánszámlájára -, a NAV úgy csapott az asztalra, hogy abba még Rákosi Mátyás is beleremegett volna.

Közölték vele “jogosulatlan igénylésre” hivatkozva, hogy 408 ezer forintos adóbírságot szabnak ki rá. Értjük, ugye? Az ember levelet írt az adóhatóságnak, ők meg büntiből rátoltak közel fél millát. Hogy maga itt csak ne ugráljon, mert lehet ez még több is.

Ezek után nem csodálkoznánk, ha egyre többen meglépnék ugyanezt – ami egyébként a fenti levélíró célja is. A teljes írásért tessék átkattintani a 444-re, vannak ott még további finomságok.

Videóinterjúnk Szentesi Kálmánnal:


Forras: nyugat.hu, 444.hu

Hozzászólások

You may also like...