“Baljós árnyak” és ez nem egy film! Mi történik?

amcsi_tankAmerikai tanokat szállítanak Európa szívébe és túlélő csomagokat vásárolnak az amerikai bankfelügyelet részére. Mi történik a színfalak mögött? Két furcsa cikk jelent meg a világhálón ami mindenképp elgondolkodtató. Most mindkét hírt itt olvashatjátok:  “Amerikai tankok Oroszország közelében” és “Miért vett az amerikai pénzügyminisztérium több ezer túlélő készletet a bankfelügyelet számára?”

Valóban hadgyakorlatról van szó, vagy a NATO így erősíti meg a határait?

Lettországban a Dalbe nevű településnél egy hatalmas amerikai katonai szerelvényről készítettek felvételt december 7-én – olvashatjuk az oxox.hu portálon. A helyszín Oroszország határához háromszáz kilométerre található.

 Litvánia joggal számíthat ütközőpontnak Oroszország és a nyugat között: ugyanis bár jelenleg NATO- és EU-tag, a rendszerváltás előtt a keleti blokkhoz tartozott, és egy szovjet tagköztársaság (Litván SZSZK) volt.
Az esetről a B92 is beszámolt: a szerelvény legalább harmincnyolc katonai járművet szállított: nyolc Bradley harckocsi, négy üzemanyag szállító tartály, tankok, teherautók láthatóak a felvételen, valamint fegyver és gyógyszerszállítmány is. A Delfi News lett internetes napilap szerint az amerikai csapatok az 1. lovassági hadosztályhoz tartoztak, és Litvániába igyekeztek, amikor a felvétel készült. A csapatok hadgyakorlatra érkeztek a térségbe. További csapat átszervezésekre is lehet számítani, főleg Németországba.
Forrás: kolozsvaros.ro

 Egy nappal később!

Miért vett az amerikai pénzügyminisztérium több ezer túlélő készletet a bankfelügyelet számára?

 

Az elmúlt években rendszeresen olvashattunk arról, hogy az Egyesült Államok különböző állami és rendvédelmi szervei, élükön a belbiztonsági minisztériummal (DHS), hihetetlen mennyiségű lőszert, tüntetések leveréséhez szükséges felszerelést és katonai járművet vásárolt.

Bár az amerikai katasztrófavédelmi szervek semmilyen nyilatkozatot nem tettek mostanában, a különböző hadgyakorlatokból és szimulációkból sokan arra következtetnek, hogy akármire is próbál felkészülni az amerikai kormány, az valami komoly esemény lehet.

Természetesen az egyik lehetőség, ami sokakban felmerül, az amerikai gazdaság összeomlása, míg mások inkább egy kibertámadástól tartanak. Igazából a dominókat elindító momentum beazonosítása nem is annyira fontos, hiszen ilyen horderejű események csakis akkor indulnának el, ha már minden készen áll a fináléhoz, gyújtózsinórból pedig nincs hiány.

A lényeg, hogy a hatóságok készülnek valamire, aminek legújabb bizonyítéka, hogy az amerikai pénzügyminisztérium, aminek legfontosabb feladatai közé tartozik az államadósság és a bankrendszer felügyelete, 200.000 dollár értékben rendelt túlélőkészleteket a bankfelügyelet 3814 dolgozója számára.

A megrendelés célja nem világos. A ZeroHedge szerint a túlélőkészletekből minden amerikai nagybank kap majd, köztük a Wells Fargo, a JP Morgan Chase, a Citigroup és a Capital One bankokkal.

48hour-emergency-kit

A készlet tartalma arra enged következtetni, hogy a pénzügyminisztérium egy olyan eseményre számít, amely során 24-48 órára megszakadhat a kapcsolat alkalmazottaival.

A készlet egyebek mellett tartalmazni fogja a következőket:

 • Övtáska vagy hátizsák (amelyben minden tétel elfér),
 • 2400 kalóriás energiaszelet (legalább 5 éves eltarthatósági idővel),
 • 3 palack 2,5 dl-es víz (legalább 5 éves eltarthatósági idővel),
 • 50 darab víztisztító tabletta,
 • Többször használható napelemes takaró,
 • Védőmaszk (porszűrésre),
 • Kapucnis köpeny,
 • 12-órán át világító fényrúd,
 • 1 pár gumikesztyű,
 • Nyakba akasztható síp,
 • 33 darabos elsősegély készlet,
 • Nedves kéztörlő,
 • Dinamóval tölthető AM/FM rádió,
 • Levegőszűrő maszk.

Miért?

Tudnak valamit, amit mi nem? És miért pont a bankfelügyelők kapnak túlélőkészletet?

Az biztos, hogy munkájuknak köszönhetően tisztában vannak az amerikai gazdaság és pénzrendszer kényes helyzetével. Tavaly például, az adósságplafon megemelése körüli huzavonában, figyelmeztetést adtak ki, ami szerint több generáción át tartó katasztrófa sújthatja az Egyesült Államok gazdaságát, ha a kormánynak nem sikerül újabb hitelhez jutnia.

gethomebagMiközben a kétnapos túlélésre tervezett csomagok a legalapvetőbb tételeket tartalmazzák csupán, érdekes tényező, hogy azokat éppen a bankfelügyelőknek szánják. A prepper közösség az ilyen készleteket „Bug Out Bag”-nek vagy a helyzettől függően „hazáig kitartó táskának” (get home bag) nevezi.

Valaki a kormány magasabb köreiben úgy tűnik, látja, hogy milyen veszély fenyegeti az Egyesült Államokat és bár a felkészülés általánosságban véve dicséretes dolog, látva az egyre erősödő társadalmi elégedetlenséget, a rogyadozó gazdaságot és a Fed háttérbevonulását, az időzítés igen „különös”.

forrás: idokjelei.hu


 

 

Hozzászólások

You may also like...