Botrányos a a Ryanair új üléselosztási rendszere

A fapados légitársaságot össztűz alá vették a twitterezők az új üléselosztási gyakorlata miatt. Szinte csak elégedetlen hangvételű kommenteket kapott az utasoktól az új rendszer. A Ryanair-t azért támadja az utazóközönsége, mert úgy tűnik, hogy az új üléselosztás azt a célt szolgálja, hogy minél többen plusz költségbe verjék magukat a jegyvásárláskor. (Ugye ismerős ?!)

Az új üléselosztási rendszer

Azzal vádolják utasai a légitársaságot, hogy láthatóan szándékosan szétválasztja a családokat az ülések kiosztásakor, hacsak nem fizetnek külön a helyért. Előfordult, hogy a foglaláskor a rendszer az együtt utazó családtagok és  párok számára, a gép ellentétes végében adott ki helyeket.

A Twitteren mindössze négy perc alatt figyelemre méltó mennyiségű hozzászólás érkezett Európa legnagyobb költségvetésű légitársasága számára. “Szégyenletes, amit a Ryanair csinál újabban,” véletlenszerűen “, szétültet minket a gépen, miközben öt hónapos kisbabával utazunk egy félig üres repülőn azért, hogy többet fizessünk” – mesélte Jamie McGinnes. A légitársaság szabálya szerint, mint mindenhol, két éven aluli gyermeknek egy felnőtt ölében kell utazni, jelen esetben feltételezhetően a szülőknek egymástól elkülönülten kellett ülniük. A 2 év feletti gyermekek esetében már külön helyet kell vásárolni a gyermek számára is. A Ryanair politikája szerint legfeljebb négy gyermek jogosult szabadon kiosztott helyekre ugyanabban a foglalásban.

Lazar Armianov, twitterező dühösen ezt írta: “Nagyszerű Ryanair! A véletlenszerű ülések elosztása most garantálja, hogy a családtagok külön utazzanak egymástól! Szánalmas!” Luna Rieu szerint az utasok elosztásának gyakorlata “nem az agresszív értékesítésnek tudható be, hanem ez egyszerűen rossz szolgáltatás és lehúzás!”

The Independent azt javasolta a Ryanairnek, hogy egy olyan üzleti döntést hozzanak, ami elsősorban a középső ülésekre kiosztott utas helyeket érintené. Ezekre a helyekre ugyanis nem számolnak fel különdíjat a foglalás során, miközben e helyek egyesével történő kiosztása jó eséllyel választja el a párokat és családokat. Egy ilyen lépés kereskedelmi szempontból racionális lenne.

Kiakadtak az utasok a Ryanair új üléselosztási rendszere miatt
Kép: index.hu

A Ryanair nem érti a problémát

Az ír légitársaság ismételten visszautasította a vádat, hogy ezzel az üléselosztási rendszerrel nap, mint nap az utasokat arra akarják kényszeríteni, hogy külön díjakat fizessenek a helyfoglalásért.

A szóvivő azt mondta: “Nincs változás a Ryanair politikájában. Ha az ügyfelek nem vásárolnak helyet, akkor véletlenszerűen adjuk ki az üléshelyeket. Mindig is ez volt a politikánk. A járatok kilencvenöt százaléka tele van, most a nyári szezon csúcsán vagyunk, és több ügyfelet szállítunk, vagyis kevesebb hely van a véletlenszerű kiosztásra.”

„ Azt tudjuk tanácsolni az utasainknak, hogy ha biztosan utastársaik mellett szeretnének utazni a gépen, vásároljanak helyet, mely ára 2 eurótól kezdődik” – tette hozzá a Ryanair szóvivője.

A légitársaság vezető marketing biztosa a Twitteren reagált az utasokról érkező panaszra. Az egyik elégedetlen utas, Nick Mattison a következőt kérdezte: “magyarázd el a logikát a foglalásom kapcsán. A Ryanair nyilvánvalóan szándékosan elválasztott minket.” Kenny Jacobs, a társaság főmarketingese ezt a választ adta: “Rengeteg ügyfél szeretné az ablak melletti és folyosó melletti helyeket megkapni. Tehát a véletlenszerű ülések többsége középre fog kerülni. ” Mattinson erre így reagált: “Biztos, hogy ilyen az elmúlt hét évben még nem történt. Csak ebben az évben. Az EasyJet nem tesz ilyet. Hogy őszinte legyek, végeztem veletek.”

Sok a panasz

A The Independent vezető pozícióban lévő munkatársa, Helen Coffey barátjával, vasárnap este tért vissza  Ibizáról Stanstedre a Ryanair-rel .”Olyan távol voltunk egymástól, amennyire fizikailag csak lehetséges volt, a gép ellentétes végein ütünk: én a 3C-n, a barátom a 31C-n”- mondta.

A Ryanair azon utasoktól is kapott kritikát, akik örömmel fizetnek a jobb helyekért. Ilyenek a nagyobb lábtérrel rendelkező ülések, vagy a vészkijáratok melletti helyek. Lauren Bartlett a következőt tweetelte: “Ryanair, miért fizetettem 20 fontot, az extra lábterű ülésért, amikor mások ingyen odaülhetnek, mert üresek?”

És akadtak szürreálisan furcsa esetekből eredő panaszok is.A Ryanair megtiltja az utasok számára, hogy egészségi és biztonsági okokból a fedélzeten forró folyadékokat (beleértve a zabkását) is szállítsanak. Ez valahol érthető is, de amit Suzanne Sheriden írt az elég furcsán hangzó ok.” Megpróbáltam felvinni a gépre a zabkásámat, de azt mondták nem tehetem, mert a kifutópályán lévő üzemanyaggal (a zabkása) tűzveszélyes lehet …” (??? – a szerk.)

A fentiek alapján – noha nem ez az első botránya -, a Ryanair valószínűleg csak akkor fogja majd átgondolni ezt a szabályt, ha érezhető bevételkiesése lesz.


Forrás: zarojel.hu

Hozzászólások

You may also like...