Brüsszel most – A belga kommandósok lecsaptak Schaerbeekben

Belga brüsszeli terrorRobbanás történt a brüsszeli Schaerbeek nevű negyedben egy rendőrségi razzia során péntek délután. A hatóság különleges egységei az akció során egy embert lelőttek. Ezt az információt azonban a rendőrség hivatalosan még nem erősítette meg.

A belga rendőrség razziát tartott Brüsszel Schaerbeek negyedének Meiser nevű terén, az akció ideje alatt robbanásokat és lövéseket is lehetett hallani a környéken. A detonációk miatt egy, a közelben elhaladó villamost kiürítettek, a környéket lezárták.

A rajtaütés során a hatóság több katonai járművet, bombaszakértőt és kommandósokat is bevetett. A város polgármester jelezte, hogy a tűzszerészek irányított robbantást hajtottak végre, és egy bombákat hatástalanító robotot is használtak – írta az Independent. A belga közszolgálati televízió, a VTM információi szerint a rendőrség egy robbanó anyagokkal teli táskát talált.

Fotó: Patrik Stollarz / Europress/AFP

A hatóság különleges egységei – a belga hírügynökség szerint – egy magánlakásba történő behatolás közben egy embert lelőttek. Ezt az értesülést hivatalosan azonban még nem erősítették meg a hatóságok.

Ezen és ezen a felvételen az látszik, hogy egy villamosmegállóban fekszik a kommandósok által lelőtt férfi, a kezében tartott gyanús csomagot pedig egy robot vizsgálja. Ezt követően a civil ruhás nyomozók elvonszolják a feltételezett terroristát a kocsijukhoz.

Francia lapinformációk szerint a mostani akció a március 24-én, Párizsban meghiúsított merénylettel volt összefüggésben.

Pénteken egyébként őrizetbe vették azt a fiatalembert, akit a brüsszeli metró kameráinak felvételén láttak a több ember halálával járó öngyilkos merényletet elkövető Khalid el-Bakraoui mellett.


Forrás: mno.hu

Hozzászólások

You may also like...