Cameron fantáziadús reformokat sürget

angol_eu_zaszloA brit miniszterelnök arra kérte csütörtök este az Európai Uniót és a tagállamait, hogy legyenek „rugalmasak és fantáziadúsak” az EU megreformálásában.

„A status quo nem elég jó, és én úgy gondolom, hogy a változások nemcsak a britek, hanem Európa javára is szolgálhatnak” – mondta a brit kormányfő Párizsban Francois Hollande francia államfővel folytatott megbeszélését követően.

Cameron európai turnéja első napján érkezett a francia fővárosba, ahol a brit EU-tagság sorsáról döntő népszavazás tervéről, illetve az EU reformjáról egyeztet.

Cameron visit to the Gulf States

Korábban a brit külügyminiszter azt mondta:

A brit választók arra fognak szavazni, hogy Nagy-Britannia lépjen ki az Európai Unióból, ha az EU-társállamok vezetői nem veszik komolyan London reformigényeit

EU-reform nélkül a britek a kilépésre fognak szavazni.

 

Philip Hammond a BBC televíziónak kijelentette:

 A brit kormány bízik abban, hogy az EU-partnerek felismerik a London által felvetett problémák fontosságát, és azt is, hogy ha e problémák kezeletlenül maradnak, “a brit nép nem fogja jóváhagyását adni” Nagy-Britannia további EU-tagságára a tervezett népszavazáson.

Hammond abból az alkalomból nyilatkozott, hogy David Cameron miniszterelnök csütörtökön több EU-tagállamot érintő kétnapos villámkörútra indult, amelynek keretében a London által igényelt európai uniós reformokról tárgyal hivatali partnereivel. Cameron utazása első napján Hollandiát és Franciaországot kereste fel, pénteken pedig Varsóba és Berlinbe látogat.

Mi a jó Angliának és az jó vajon az Angliában élő magyaroknak?! 

Már most is diszkriminációk sorozatáról értesülünk nap mint nap. Mi lesz ezután?


Forrás: hir24.hu

Hozzászólások

You may also like...