Eljött az idő, térjetek haza! Csökken a szegénység!

5340710-3x2-340x227Orbán Viktor szerint csökken a szegények száma Magyarországon, és a szegényeknek több pénzük van, mint korábban volt. Az európai statisztikák szerint viszont Magyarországon félmillióval nőtt a szegények száma 2008 óta. A Magyar Szegénységellenes Hálózat szerint a 2015-re tervezett költségvetés tovább fog rontani a szegények helyzetén . (Na így kell hazudni)

Az Eurostat adatai szerint Magyarországon 2008-ban 2,8 millió ember élt szegénységben, ez a szám 2013-ra 3,3 millióra emelkedett. A 7 évnél fiatalabbak elszegényedését egyedül Magyarországon nem sikerült megállítani.

„A szegények száma Magyarországon nem nő, hanem csökken” – jelentette ki hétfőn a parlamentben Orbán Viktor faarccal. „Másodsorban szeretném tényként leszögezni, hogy a munkából élők száma nő, a segélyből élők száma csökken” – folytatta Orbán. Szerinte miután a munkáért fizetett összeg nagyobb, mint a segély, ezért ebből logikailag nem következhet más, mint hogy a szegényeknek ma több pénzük van, mint korábban volt.

Jász Krisztina, a Szegénységellenes Hálózat vezetőségi koordinátora az RTL Klubnak arról beszélt, megengedhetetlen, hogy a jelenlegi helyzetben a kormány 10 százalékkal csökkenti a szociális kiadásokra fordított összeget, miközben presztízsberuházásokra bőven van pénz. „Röpködnek a százmilliárdok, miközben a rászoruló személyeket támogató operatív programra hét év alatt 29 milliárd jut” – mondta.

A Szegénységellenes Hálózat nem ért egyet a családi pótlék munkához kötésével és a szociális kiadások csökkentésével sem.

Eredeti cikk: 168ora.hu


Hozzászólások

You may also like...

1 Response

  1. Charles szerint:

    A valódi, reális helyzetről a következő cikkben tudósítunk! Ha a hazugoknak nőne az orra, hogy közlekednének a járdán?:D)