Így jártak a “Vállalkozz itthon fiatal!” program résztvevői

Májusban jelent meg több cikk, hogy 8 millió forintos vissza nem térítendő támogatást ígérő “Vállalkozz itthon fiatal!” program sok igénylőt megszívatott. A minisztérium teszetoszasága miatt a fiatal vállalkozók hónapokig nem jutottak pénzükhöz, miközben fizették a járulékokat.A számítások szerint emiatt mintegy félmillió forintot bukhattak a program kifizetésére várakozók. Többen emiatt teljesen padlóra is kerültek.

 A bénázás még Varga Mihály minisztert is letaglózta, a belső vizsgálat után ki is rúgta a lebonyolító Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetőjét, Pákozdi Szabolcsot.

Ki van ez “találva”..

Egy kormányrendelet miatt nem lehet kártérítést fizetni a programon indult, és hoppon maradt fiataloknak, válaszolta a Nemzetgazdasági Minisztérium az LMP kérdésre, számolt be az RTL Klub Híradója hétfő este. Az ellenzéki párt azt szerette volna megtudni, hogy számíthatnak-e bármilyen segítségre a kormány hibájából több százezer forintot bukó vállalkozók.

Válasz nincs..

Az RTL megkérdezte a tárcát, hogy tervezik a kártérítést ellehetetlenítő rendelet megváltoztatását, és a megszívatott fiatalok kifizetését, de ezekre a Nemzetgazdasági Minisztérium egyszerűen nem válaszolt.

Ha te is egy ilyen átvert fiatal vagy, kérjük, hogy lépj velünk kapcsolatba!


Forrás: 444.hu

Hozzászólások

You may also like...