Kézipoggyászmizéria

KézipoggyászmizériaKorábbi cikkemben írtam, hogy a RyanAir nevű társasággal mennyire megjártam. Ebből okulva, rendszeresen figyelem a változásokat. Sajnos nekünk utasoknak egyáltalán nem kedveznek az újabb és újabb szabályozások, korlátok. Pedig most is pont egy ilyet vezetett be a Wizz-Air légitársaság! Idézek a Wizzair szabályzatából -a változások jelentősek-, figyeljetek!  “2012. október 24-el kezdődően a Wizz Air teljes hálózatán belül bevezetjük az új szabályzatot. Az „egy utas, egy darab kézipoggyász” szabály változatlanul érvényben marad. A Wizz Air azt reméli, hogy az új poggyászkezelési szabályzattal sikerül az utasokat arra ösztönözni, hogy kisebb poggyászt vigyenek fel a gépre.”  Ez még annyira nem is meglepő változás a korábbiakhoz képest, viszont ez már igen:

“A nagyméretű kézipoggyász és a feladott poggyász után további díjat számítunk fel.

Mi tehát a kézipoggyász két fő típusa? 

1.Kisméretű kézipoggyász: 

Ha a kézipoggyász mérete nem haladja meg a 42 x 32 x 25 cm-t, akkor a poggyász díjmentesen felvihető a gépre. Egy iskolai hátizsák vagy laptoptáska, amely befér az ön előtti utasülés alá, jellemzően megfelel ennek a méretkorlátozásnak. 

2. Nagyméretű kézipoggyász: 

Amennyiben a kézipoggyász nagyobb, mint a kisméretű kézipoggyász megengedett mérete, úgy 2750 Ft-os online poggyászdíj ellenében vihető fel a gépre; a díj megfizetése már a foglaláskor lehetséges, de a szolgáltatást később is hozzáadhatja a foglaláshoz. A nagyméretű kézipoggyásznak ez esetben is könnyedén be kell férnie az ülések fölötti poggyásztartó rekeszbe, vagyis nem lehet nagyobb, mint 56 x 45 x 25 cm. “

És még nincs vége:

 “A nagyméretű poggyász díja 2750 Ft, amennyiben az utazás előtt, interneten keresztül történik a fizetés. Javasoljuk, hogy utasaink még otthon döntsék el, milyen típusú kézipoggyásszal utaznak, és interneten keresztül fizessék meg a poggyászdíjat legkésőbb az indulás előtt 3 órával. Amennyiben a poggyászdíjat a repülőtéren fizeti, az utasfelvételi pultnál 5500 Ft, a beszállókapunál pedig már 8250 Ft poggyászdíjat számítunk fel. Fizessen előre az interneten keresztül, és takarítson meg 50%-ot, vagy még többet!”
És már érvénybe is lépett:
Az új kézipoggyász-kezelési szabályzat a 2012. október 4-én vagy azután foglalt, 2012. október 24-i vagy későbbi indulású járatokra vonatkozik

Legyetek óvatosak és osszátok meg a facebookon vagy az Iwiw-en, hogy minél kevesebb ember járjon pórul!

Hozzászólások

You may also like...