A legmagasabb szinten a terrorveszély Angliában!

Alig telt el egy nap a május 22-i manchesteri terrortámadást követően máris a legmagasabb fokozatra emelték a terrorfenyegetettség szintjét, melyet mai napon a Londoni Magyar Konzulátus az alábbi bejentéssel is megerősített:

Tisztelt Honfitársaink!

Az Egyesült Királyságban a terrorfenyegetettség szintjét a legmagasabb „kritikus” fokozatra emelték, ami azt jelenti, hogy egy esetleges újabb támadás lehetőségét már nem csak valószínűnek, hanem közvetlenül fenyegetőnek tartanak. A terrorfenyegetettség szintjének növelése további erőforrások biztosítását jelenti a rendőrségnek, valamint felhatalmazást a katonaság bevetésére. A kiemelt célpontokat őrző fegyveres rendőröket katonákkal váltják fel, így több fegyveres kerülhet majd bevetésre a rendőrségi akciókban, továbbá a katonaság vigyázza majd a tömegrendezvényeket.

Felhívjuk az Egyesült Királyságba utazók figyelmét, hogy tanúsítsanak fokozott elővigyázatosságot, kövessék a helyi hatóságok utasításait és lehetőség szerint kerüljék a tömegrendezvények, demonstrációk helyszínét.

http://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok…

Üdvözlettel,
LMKD

 

A hivatalos oldalon olvashatjátok az alábbi figyelmeztetést:

Felhívjuk a külföldre utazó állampolgáraink figyelmét, hogy a külföldre utazás egyéni felelősség, az utazás vagy annak elhalasztása az Önök személyes döntése. Hasonlóképpen minden utazó saját maga felelős személyi biztonságáról gondoskodni külföldi tartózkodása  idején. A Konzuli Szolgálat utazási tanácsai azt a célt szolgálják, hogy friss és objektív információkkal segítsék Önöket ezen döntések meghozatalában.

Folytatás…


Forrás: konzulátus

Hozzászólások

You may also like...