XXI. századi népirtás magyar módra!

korhazi_betegNe légy se beteg, se öreg, mivel már halálra ítélt a magyar kormány! Alig, hogy a mindennapi terhek ködébe veszett a magyar kormány legújabb terve, hogy “Kivenné az elfekvőket a kórházakból a kormány“, itt a legújabb rosta amivel irtani fogják a már nemkívánatos magyar embereket. Ez nem más mint tudatos népirtás. A legtöbbjük egy életen át dolgoztak az országért, töltötték fel adójukkal az államkasszát, de most már terhesek az államnak . Boldog öregkor?! Felejtsd el! De ne rohanjunk annyira előre!

Aki nem teljesen hülye – még, ha ezt is gondolják a dolgozó emberről -, az eddig is látta vagy akár tapasztalta, hogy a kórházakban egyes vizsgálatokra hónapokat kellett várni. Több esetben, ha a delikvens megérte az időpontot, akkor vizsgálat helyett újabb időpontot adtak neki, amit már nagy valószínűséggel nem érhetett meg. Még februárban röppent fel a hír, hogy:

Egy újfajta egészségügyi intézményt hozna létre a kormány, hogy az ápolási osztályokat és a krónikus belgyógyászatokat kiszervezzék a kórházakból.

A kórházak ápolási osztályai, krónikus belgyógyászatai – a köznyelvben elfekvőként is emlegetett részlegei – helyett úgynevezett szakápolási otthonokban láthatják el a jövőben azokat, akik nem szorulnak orvosi ellátásra, csupán szakápolásra – írja csütörtöki számában a Magyar Idők.

A lapnak a hírt az egészségügyi és a szociális államtitkárságnál is megerősítették, hozzátéve: a témában készülő előterjesztés márciusban kerülhet a kormány elé.

A nyilvánosan elérhető, 2011-es adatok szerint a 65 éven felüliek ápolására szolgáló, úgynevezett hosszú ápolási idejű kórházi ágyak aránya Magyarországon 16 százalék volt, ugyanakkor Ausztriában, Németországban, Hollandiában vagy Portugáliában a krónikus fekvőbeteg-ellátás nem az egészségügy része.

Magyarországon viszont a kórházak mellett az 50 ezer idősotthoni férőhely egyre nagyobb hányadára is szakápolásra szorulókat vesznek fel, ám az átfedések ellenére a két ellátórendszer – a cikk szerint Európában egyedülálló módon – egymástól teljesen elkülönülten működik. (Írja a hvg.hu)

És most pedig:

Keresztbe tesz az OEP a rákos betegeknek

A súlyos stádiumú, rákkal küzdő betegek segítség helyett inkább csak időhúzásra számíthatnak az Országos Egészségbiztosítási Pénztártól. Márpedig egy daganatos beteg számára az idő a túlélés záloga is lehet – írja cikkében az Index.

A portál szerint a pénzhiánnyal küszködő magyar egészségbiztosítás nem finanszíroz több új, a nemzetközi piacon már bizonyított gyógyszert. Az OEP azokat a gyógyszereket sem támogatja, amelyek bár valóban drágák, de egy rákbeteg számára képesek elviselhetőbbé tenni a mindennapokat.

Sok gyógyszerhez egyedi támogatást kell kérni /Fotó: Shutterstock

Akadnak olyan gyógyszerek, amelyek akár fél évtizeddel is meghosszabíthatják a beteg életét, ezeket azonban nem támogatja az egészségbiztosítás.

Ha valaki mégis hozzá szeretne jutni a készítményekhez, külön eljárásban kell ezt tennie. A betegnek muszáj az OEP-hez fordulnia egyedi támogatásért, amit egyébként akkor tehet meg, ha a kezelés során a társadalombiztosítási támogatással rendelhető gyógyszerek már nagy valószínűséggel nem eléggé hatásosak.

Az Index szerint az igazi szükséghelyzetben sokan nem is segítséget kapnak, hanem végeláthatatlan bürkoráciát és akár egy halálos ítélettel is felérő időhúzást.

Idén egyelőre még az orvosok sem tudják pontosan, hogy mekkora keretből osztja az egyedi támogatásokat az OEP. Tavaly 6,5 milliárd forintot fordított tizenegy rákgyógyszer egyedi támogatására.

Az elbírálás 30 napig is eltarthat/Fotó – Shutterstock

Az OEP egyébként rendszeresen jelzi, hogy a felhasználható összeg nem elég a beérkező igények kielégítésére. A problémát csakis kormányzati szinten lehet megoldani, azaz hogy több pénzt biztosítsanak a súlyos betegek számára.

Problémát jelent azonban, egy egyéni eset elbírálásának módja is. Állítólag az egyik legelkeserítőbb körülmény a 30 napos elbírálási idő, amit az utolsó napig ki is használ az OEP. Nem egyszerűsíti a betegek helyzetét az sem, hogy rengeteg nyomtatványt kell kitölteniük, így sokan bele sem vágnak inkább.


Olvashatjuk a blikk.hu oldalain.

Hozzászólások

You may also like...