Nullázd le a hiteled, jelentsd fel a bankodat! (frissítve)

Devizahitelesek! A fenti címmel és az alábbi szöveggel jelent meg felhívás több internetes portálon: ” DEVIZAHITELES FACEBOOK CSOPORT: ADD TOVÁBB-OSZD MEG!

FIGYELEM! Az oldal alján fontos kiegészítés és NCK frissítés! 

Saját maguk ismerték el, jó lenne, ha mindenki tenne ilyen feljelentést:

Mindenki kivétel nélkül, aki már kapott elszámolást és az elszámolásában szerepel az a szöveg, hogy :

“Tisztességtelenül felszámított összeg”. -ennek az oldalnak a fénymásolatát vagy scennelt másolatát is tessék mellékelni a feljelentéshez!

—— MINTA ——
Fővárosi Főügyészség
Cím: 1054 Budapest, Akadémia u. 13.
Levelezési cím: 1881 Budapest, Pf.: 13.
Telefon: 06 (1) 472-4000
Fax: 06 (1) 472-4163
E-mail: fov.fou@mku.hu

Tisztelt Fővárosi Főügyészség!
Feljelentést teszek ismeretlen tettes ellen az 1978. évi IV. törvény: 296./A.§ (1-2-3) .bek. alapján Fogyasztók megtévesztése alapos gyanúja miatt, a 13-14-15.§ alapján Szándékosság és gondatlanság alapos gyanúja miatt 318. § (1) bekezdésébe ütköző csalás bűntettének alapos gyanúja miatt.
Mellékelten küldöm az ezt igazoló iratokat.

Kiegészítés: Természetesen ezt lehet, és érdemes még tovább is fokozni. Lehetőleg nullázzuk ki a „hiteleket”!

Mivel a tisztességtelenség elismerve, ezért lehet a megfelelő összegű kártérítésen is gondolkodni, például a bekövetkezett, és az éveken át tartó életminőség-romlás, esetleges egészségromlás.. stb..  ( a rendelkezésre álló jogi tárház szinte határtalan)

Az ügyvédeknek fel van adva a lecke…

FRISSITÉS: NCK kiegészítés: Természetesen azt nem tudjuk garantálni, hogy a facebook csoport fenti idézete esetén, a fent felsorolt jogszabályhelyek, vagy az eljárási mód önmagában elegendő lenne rendőrségi eljárás megindítására, illetve a sikeres pernyertességre és a kártérítési igény kielégítésére.

Azt sem tudjuk garantálni, hogy Magyarország kormánya, az ellenzéki pártokkal karöltve, amikor majd érzékeli a bankok ellen tömegesen beadott keresetek számát, nem lép fel ismét a bankok védelmében és –akár visszamenőleges jogalkotással nem próbálja meg zárni az átvert károsultak előtt ezt a jogérvényesítési lehetőségüket is. (Mostanában láttunk már ilyet)

Amiben biztosak vagyunk: a bankok tisztességtelenül jártak el és, ezzel a magatartásukkal kárt okoztak az adósoknak. Ezt folytatólagosan, és szervezetten tették. Az általuk okozott hatalmas kár nagyságrendje forintban ugyan (nagyjából) mérhető, de az évek során a családokra és az egyénekre – (akár egészségügyi szempontból) gyakorolt hatását még megbecsülni sem tudjuk.Azokról a folyamatokról, melyek már visszafordíthatatlanok – például az éveken át tartó életminőség-romás, a nélkülözés, egészségromlás, vagy a jelen állás szerint túlfizetésben lévők korábbi kilakoltatása, a feszültségből fakadóan széthullott családok, a folyamatos banki zaklatás és nyomásgyakorlás miatti öngyilkosságba menekülés – mind nyomós érv a kártérítésre.

Hamarosan meglátjuk, hogy a tisztesség és az alapvető jogi és erkölcsi értékek védelme érdekében a Magyar ügyvédek közül valójában hányan merik vállalni a politikummal összeforrt pénzvilág elleni küzdelmet.”

Frissítés:

DEVIZAHITELEK: VAN, AKI A FORINTOSÍTÁS UTÁN MÉG TÖBBET FIZET

Vizsgálódik a Magyar Nemzeti Bank (MNB), miután olyan információkat kapott, hogy egyes hitelintézetek vagy pénzügyi vállalkozások az elszámolás és forintosítás során több árfolyamgátas ügyfelük esetében megemelték a törlesztőrészleteket.

Forrás: mindenegybenblogaktivblog & alfahir.hu

Hozzászólások

You may also like...