Szégyenteli álhírekkel ijesztgeti a magyarokat kormánymédia – bírósághoz fordul az anyuka

Az egykor szebb napokat látott Origó hírportál semmitől már sem riad vissza, hogy a kormányzati propagandának megfelelően a bevándorlókkal és a migrációval riogassa az emberek. Nem riadnak vissza az álhír gyártástól és a hírhamisítástól sem. Persze ennek csak a kevésbé iskolázott rétegek dőlnek be.

A Facebookon kért jogi segítséget az a nő, akinek tragikus sorsú lányának a képével riogattak. Március 29-én jelent meg az a cikk, amely egy Franciaországban történt letartóztatásról szól. Az alábbi FB poszton jól látható, hogy egy nő képével tették még megrázóbbá az esetet, bár mára a kép nem jelenik meg a cikkhez.

Azonban a képen látható lánynak semmi köze nincs az esethez, nem francia és nem is ott él. Sajnos Magyarországon egy műtét után került éber kómás állapotba, amelyet megírt a Bors is. Akkor jelent meg a képe, innen vette át az Origó. Természetesen a cikkhez nincs írva szerző, így azt sem tudjuk meg, ki követte el ezt, súlyosan visszaélve a tragikus sorsú lány fotójával.

A kormányzati média gépezetének semmi sem drága, ha a félrevezetésről van szó. A televíziós riport alapján az Origo sem az édesanya, sem az ügyvéd megkeresésére sem válaszolt.

Hozzászólások

You may also like...