Terrortámadást hiúsítottak meg Franciaországban

francia_kommando_eiffel

Előállítottak egy körözött embert a francia titkosszolgálatok csütörtökön, az akcióval sikerült meghiúsítani egy terrortámadást Franciaországban – jelentette be csütörtök éjjel Bernard Cazeneuve belügyminiszter.

A tárcavezető ugyanakkor hangsúlyozta, hogy egyelőre „semmilyen kézzelfogható bizonyíték nincs arra vonatkozóan, hogy ez a terv összefüggésbe hozható lenne a párizsi vagy a brüsszeli merényletekkel”.

A rendőri akció keretében még csütörtök este is folytak házkutatások Párizs egyik északi elővárosában, Argenteuil-ben, ahol egy lakóházat teljesen kiürítettek a hatóságok.

A belügyminiszter elmondta, hogy az épületet a rendőrség délután fél hatkor ürítette ki, majd biztonsági kordonnal vette körbe. Az esti órákban mintegy ötven ember és gyermek várakozott az utcán.

Az I-télé francia hírtelevízió úgy értesült, hogy az előállított ember lakásában a rendőrök fegyvereket és robbanóeszközöket keresnek.

Szoros együttműködés

A francia állampolgárságú férfiról, akit csütörtök reggel vettek őrizetbe, azt gyanítják a hatóságok, hogy egy terrorista hálózat nevében akart lecsapni Franciaországban.

Az I-télé úgy tudja, hogy a férfit korábban soha nem állították elő, de hónapok óta elfogatóparancs van ellene érvényben, és távollétében elítélték, amiért dzsihadista harcokhoz csatlakozott Szíriában.

„A letartóztatás egy több hete megkezdett alapos nyomozás gyümölcse – amelyhez jelentős fizikai és technikai eszközöket mozgósítottunk –, továbbá az európai szervek közötti állandó és szoros együttműködésé” – mondta a belügyminiszter késő éjjeli sajtótájékoztatóján


Forrás: mno.hu

Hozzászólások

You may also like...