Tömeges gázolás Stockholm belvárosában!

Teherautóval gázoltak a járókelők közé Stockholm egyik belvárosi sétálóutcáján. Szemtanúk szerint sok a sérült. A rendőrség szerint terrortámadás történt. A támadás a svéd főváros Drottinggatan nevű sétálóutcáján történt 15 óra körül. A teherautó behajtott a mindig rendkívül forgalmas utcára, elgázolta az útjába kerülő járókelőket, majd az Ahlens City nevű bevásárlóközpont oldalának ütközött, és kigyulladt.

Arról egyelőre nincs információ, hogy mi történt a teherautó sofőrjével. Sajtóértesülések szerint a támadást egy lopott sörszállítóval követték el.

Stefan Lofven svéd miniszterelnök szerint minden jel szerint terrorakció történt. A rendőrség is így kezeli az esetet.

© Twitter

Az első hírek szerint sok a sérült, svéd rádiók jelentése szerint három halálos áldozata van az esetnek, a rendőrség két halottról beszél.

A svéd SVT információja szerint lövések is dördültek a környéken – ezt a hatóságok egyelőre nem erősítették meg -, egyes hírek szerint a metróban. A metróközlekedést felfüggesztették a városban. A hatóságok arra szólították fel a fővárosban tartózkodókat, hogy kerüljék el a városközpontot.

A helyi média egy másik lövöldözésről is ír, amely húszpercnyire történt a belvárostól.

 A rendőrség mostanra lezárta a környéket, amely fölött helikopter köröz. A mentők megkezdték a sérültek ellátását.

Stockholmban élő olvasónk arról számolt be, hogy a városban több irodaház dolgozóit arra szólították fel, maradjanak az épületben.

Március 22-én Londonban hasonló módszerrel követett el támadást egy iszlám hitre tért brit születésű férfi, az 52 éves Khalid Masood.


Forrás: index.hu

Hozzászólások

You may also like...