Veszélyben vannak a londoni-magyarok is?!

amcsi_tankMint ahogy korábbi cikkeinkben is utaltunk egy lehetséges háborút megelőző háttérfelkészülésre, egyre jobban körvonalazódik, hogy helyesek a megérzéseink. -Szerdán eldől minden! – Amennyiben ezen esemény bekövetkezik, egyetlen magyar vagy más államolgár sem lesz biztonságban, főleg Londonban. Ugyanis Nagy-Britannia egy kulcsfontosságú startégia pont, melyet az USA-nak védenie, Oroszországnak pedig el kell pusztítania! Legyetek résen és kövessétek az eseményeket, mert Obama és Merkel az alábbi nyilatkozatot tette: “Nem engedhetjük meg, hogy ágyúcsővel rajzolják át Európát”

Állást foglalt az európai határok megváltoztathatatlansága mellett hétfőn Washingtonban Barack Obama amerikai elnök és Angela Merkel német kancellár. Obama a beszédében a fegyverszállításokat is szóba hozta, amennyiben a diplomáciai út elbukna, míg Angela Merkel kizárja a “katonai megoldást”.

Merkel szerint nem lesz “katonai megoldás”

Noha diplomáciai megegyezés Oroszországgal az ukrajnai válságról többször is kudarcot vallott, Angela Merkel német kancellár nem lát katonai megoldást a konfliktusra.

Kijelentette, hogy ha nem lehet megállapodni Oroszországgal, akkor Európának és az Egyesült Államoknak tanulmányoznia kell a további lehetőségeket. Mint beszámolt róla, ismertette az amerikai elnökkel az esetleges ukrajnai fegyverszállításokkal kapcsolatos véleményét, s hangsúlyozta, hogy az európai-amerikai szövetség akkor is erős marad, ha nincs mindenben egyetértés.

Fegyverszállításokat emleget Obama

Az amerikai fegyverszállítás Ukrajnának az egyik lehetséges lépés abban az esetben, ha kudarcot vallanának a válság rendezését célzó diplomáciai erőfeszítések – jelentette ki hétfőn Washingtonban Barack Obama amerikai elnök.

Az elnök hangsúlyozta, hogy ilyen döntést még nem hozott, de arra utasította a munkatársait, hogy minden lehetőséget mérlegeljenek a tárgyalások összeomlása esetére.

Obama leszögezte, hogy a konfliktus nem oldható meg katonai eszközökkel és a védelmi fegyverek esetleges szállításának célja nem Oroszország legyőzése, hanem az ukrán védelmi erőfeszítések támogatása lenne.

Megszólalt Obama és Merkel Ukrajánáról

“Tökéletes egyetértés van köztünk abban, hogy a 21. században nem állhatunk tétlenül és egyszerűen nem engedhetjük meg, hogy Európai határait ágyúcsővel rajzolják át” – jelentette ki a német vendégével közösen tartott sajtótájékoztatón Barack Obama.

“Mint olyan valaki, aki Európából érkezett, csak azt tudom mondani, hogy ha lemondunk a területi sérthetetlenség elvéről, akkor nem leszünk képesek fenntartani az európai békerendet” – hangoztatta Angela Merkel.

Újabb orosz természetes és jogi személyek ellen határoztak el vagyonbefagyasztást és beutazási tilalmat az ukrajnai eseményekkel kapcsolatban az Európai Unió tagállamainak külügyminiszterei hétfőn Brüsszelben – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, hozzátéve: a döntés jövő hétfőn lép majd hatályba.

 Itt vannak az újabb szankciók Oroszországnak

A tárcavezető tudatta: 19 természetes és 9 jogi személlyel bővül majd az eddigi szankciós lista. Ezzel az érintett emberek száma 151-re, míg a vállalatoké 37-re emelkedik. Szijjártó kiemelte, hogy az egyhangú döntés megszületett, és annak bármilyen módosításához ismét a 28 tagállam egyhangú határozata lenne szükséges. Vagyis a hatálybalépés is csak újabb egyhangú döntéssel lenne elhalasztható vagy visszavonható.

“Fontos, hogy sikerült az egységünket, az egyhangúságot megőrizni”

– hangsúlyozta Szijjártó Péter.

A magyar diplomácia vezetője úgy értékelte, hogy a külügyminiszterek tanácsa a magyar érdekekkel és célokkal egybevágó, bölcs döntést hozott, miután a 10 nappal ezelőtti rendkívüli külügyminiszteri tanácskozás óta szerinte “valami elindult”, ismét él a remény, hogy az ukrajnai konfliktust békés, politikai úton rendezni lehessen.

“Szerintem az elmúlt időszakban most van a legnagyobb remény arra, hogy a politikai rendezésre vonatkozó megállapodás szülessen” – vélekedett a külgazdasági és külügyminiszter, úgy értékelve egyúttal, hogy a minszki német-francia-orosz-ukrán megbeszélések meghirdetése, az, hogy a vezetők ismét tárgyalóasztalhoz ülnek, azt mutatja, hogy mindenki részéről megvan a politikai szándék és akarat, amelyet szerinte demonstrálni is fontos.

Rámutatott, hogy Magyarországnak érdeke a békés rendezés, mert szomszédos országról van szó, ahol 150 ezer magyar él, és amelyen keresztül érkezik a földgáz Magyarországra. Úgy vélte, a francia és német erőfeszítéseknek köszönhető, hogy ismét vannak érdemi tárgyalások, amiért köszönet illeti meg mind Angela Merkel német kancellárt, mind Francois Hollande francia elnököt, valamint a két ország diplomáciájának vezetőit is.

Újságírói kérdésre válaszolva elárulta: a külügyek tanácsán nem került szóba, hogy az uniós tagállamok szállítsanak-e fegyvert Ukrajnának. Közölte ugyanakkor, hogy a magyar álláspont kristálytiszta, Magyarország nem szállít fegyvert Ukrajnának. “Mi a békés megoldás hívei vagyunk, és úgy gondoljuk, hogy a fegyverszállítás nem a békés megoldás irányát erősíti” – fogalmazott a miniszter, hozzátéve: ezzel az állásponttal Magyarország nincs egyedül.


Eredeti cikk: http://www.portfolio.hu/

 

Hozzászólások

You may also like...