C-vitamin bomba a szupergyümölcs

Baobab Az Egyesült Királyság piacain árulni kezdtek egy olyan afrikai gyümölcsöt, mely háromszor annyi C-vitamint tartalmaz, mint a narancs, és kétszer annyi kalciumot, mint a tej.

A Baobab nevű gyümölcsöt Afrikában már évezredek óta nagy becsben tartják egészségügyi hatásai miatt. Az EU szabályozása pedig most első ízben tette lehetővé, hogy a gyümölcs pépjét importjálják az Egyesült Királyságba. A brit gyártók már megkezdték a termékek gyártását ebből az alapanyagból.
A baobab fa gyümölcse külsőre olyan, mint egy selymes héjú kókuszdió. A belseje fehér, porszerű, úgy néz ki, mint a szorbet, anyaga sajtszerű. Bármivel összekeverhető, nagyon tápláló. Tele van antioxidánsokkal, vassal és káliummal.

A héjat nagyon nehéz feltörni, ezért Nagy-Britanniában nem lehet majd egészben megvenni a gyümölcsöt. A gyümölcspor íze egyedi, jellegzetes, „mint a körte, némi grapefruit-aromával.”

A baobabot fejjel lefelé növő faként is ismerik. Az afrikai falvak lakói úgy hiszik, a szelleme védelmező erővel bír. Csak speciálisan képzett mászókat engednek fel rá, hogy leszüreteljék a gyümölcsöt. Európában egyedül a Phyto Trade Afrika nevű nonprofit kereskedelmi szervezetnek van engedélye arra, hogy a baobab-pépet forgalmazza.

Maga a fa aminek a terméséről beszélünk, egyébként úgy néz ki, mintha nem is erről a földről származna. Valódi sci-fibe illő látványt nyújt.

 

Baobab_Tree_by_cgh30217

Baobab fája

További képeket [itt] érdemes róla megnézni!

 

Hozzászólások

You may also like...