Egy 15 éves fiút leszúrtak péntek este 11 óra körül a Bethnal Green Road-on. A helyszínre érkező mentősök azonnal kórházba szállították a fiatal fiút, de pár órával később a kórházban belehalt sérüléseibe.

A helyszínen letartóztattak egy 18 éves férfit, akinek a kihallgatása jelenleg is zajlik az egyik kelet londoni rendőrkapitányságon. A rendőrség minden tanú vallomására kíváncsi, aki a helyszínen volt és látott, vagy hallott valamit.

A vita egy autóval lévő és egy gyalogos társaság között robbant ki. Az elhunyt fiú a gyalogos csapat egyik tagja volt. Ha valaki információval rendelkezik az eset kapcsán, hívja a 0208 345 3734 számot.

Mindössze egy nappal korábban pedig egy fiatal lányt erőszakoltak meg egy elhagyott építési telken a Duff Street-nél. A lány a belvárosból tartott hazafelé buli után, amikor a támadás megtörtént. A környező lakók hívták a rendőrséget, hajnal 4:25-kor, amikor hallották, hogy a lány segítségért kiabál.

Az elkövető egy 20 év körüli fekete férfi, aki csuklyát viselt. A lakók elmondása szerint a férfi azután sem hagyta abba a lány bántalmazását, hogy figyelmeztették, hogy a rendőrség már úton van. A tettes nem csak megerőszakolta, hanem ki is rabolta duffstreetáldozatát, és nem sokkal a rendőrök kiérkezése előtt elmenekült.

Akinek bármilyen információja van az eset kapcsán, hívja a 020 8733 6545 számot.

A cikk a hungliaonline.com-on jelent meg magyarul.


Még szeptemberi hír volt egy másik hasonló eset amiről a magyarországi sajtó is írt korábban:

Fényes nappal erőszakoltak meg egy kisfiút címmel

London – Iskolába menet megerőszakoltak egy tizenegy éves kisfiút Londonban.

A támadás fényes nappal, a reggeli órákban történt, amikor a gyerek iskolába igyekezett. A kisfiút két férfi rántotta be a forgalmas útról egy sikátorba, majd egy elhagyatott lépcsőházba hurcolták, és megerőszakolták.
A támadást követően szerencsére a rendőrség hamar reagált, és néhány órán belül elfogták a két elkövetőt, egy 42 és egy 22 éves férfit, akiket előzetes letartóztatásba helyeztek. Egyiküket óvadék ellenében az októberi tárgyalásig szabadlábra helyezték. Másikuk viszont előzetesben marad, ugyanis nem ez volt az első eset, hogy szexuálisan bántalmazott egy gyermeket.

A kisfiú az észak-londoni helyi zsidó iskolába jár, ahol az igazgató azonnal riadóztatta a szülőket, hogy vigyázzanak jobban a gyerkemeikre, ne engedjék őket egyedül iskolába, de ha erre mégis sor kerülne, mondják el nekik, hogy csak forgalmas helyen közlekedjenek, és ne álljanak szóba idegenekkel.

A rendőrség egyelőre arról nem nyilatkozott, hogy gyűlölet-bűntény történt-e.