Az igazság mégis odaát van?!

A következő  cikkünkben azokat a kérdéseket elemezzük, hogy egy olyan csodás országot mint Magyarország -vagy akár Közép-Európa bármelyik másik országa is lehetne téma-, miért hagyjuk el. Kik azok akik úgy döntenek, hogy batyuval a hátukon mindent feladva, szinte elmenekülnek szülőföldjükről. Keressük az okokat, a megoldásokat és összevetjük, hogy a példáinkban bemutatott emberek mit hagytak maguk mögött és hogyan élnek most!

Előszóban felhoznék pár szembetűnő példát amelyek bizony további értetlenségre adnak okot, hogy a Magyarországon élő emberek miért vannak abban a szánalmas, kiszolgáltatott és fizetésképtelen helyzetben, amiben vannak? Lássuk a tényeket!

Angliában a nettó minimál bér 5,93£/óra  (40h/hét) = 1090£/hónap (360.000Ft)  Magyarországon 400Ft/óra  (1,2£) (40h/hét)  = 73500Ft/hónap, ehhez képest:

Vegyük figyelembe, hogy Angliában minden területen 20-30, esetenkén akár 100 szolgáltató ajánlatai közül is választhatunk!!

Angliában egy liter benzin 1,20£ (399Ft) – Magyarországon 350Ft körül mozog.

Angliában egy multiban megvásárolható legolcsóbb dupla (2db) családi méretű pizza 1,60£ (523Ft) – Magyarországon ennek darabja 600Ft, tehát akkor 1200Ft

Mobiltelefon feltöltés legalsó határa 5£ (1635Ft) és ezért 100 perc ingyen beszélgetést kapsz, továbbá 4p-ért (13Ft) hívod a magyar vonalas telefonokat, 15p-ért (49Ft) pedig a mobiltelefonokat. Más szolgáltatónál van jobb ajánlat! Magyarországon a legalacsonyabb feltöltési díj 3000Ft, semmit nem kapsz ingyen és nem hívhatod 13 Ft közelében sem egyik ország telefonhálózatát sem! A percíjak meg 30Ft felett vannak, külföldre meg 100Ft felett (hmm). Frankfurti virsli itt egy kg 3£, ugyanez otthon 1560 Ft/kg (kb 5 £).

Korlátlan mobil internet Angliában (nem szerződéses) a T-mobil-nál 15£/hó (4900Ft) – Magyarországon ugyanez a cég 4990Ft 3GB-os korláttal, a túlforgalmazási díj: 0,1 Ft / 10 kB (nevetséges)

Buszjegy (helyi járat) egy útra 1,20£, egy teljes napra (napi jegy) 3,80£ (1242Ft) – Magyarországon 300Ft egy útra (1£), napijegy nincs.

Az elektromos áram ára ~0.14p/kWh (45Ft) – Magyarországon 35-46Ft/kWh között mozognak. A gázárban hasonló költségvetéssel lehet Angliában számolni, háztartásonként havonta ~40£/hó (13.000Ft) fűtési időszakkal együtt, ha gázas központi fűtést vesszük alapul.

Ezek csak kiragadott példák, oldalakon keresztül lehetne írogatni, de nem sok értelmét látom.

Összességében viszont nem értem. Illetve mégis értem, mert senki nem ennyire hülye, hogy ne lássa! Magyarország a saját népének a vérét szívja! Kisemmizi, sanyargatja és kifosztja az embereket. A bérek és a kereset arányait figyelembe véve Magyarországon sokkal, sokkal drágább minden. Ha drágább, magasabb haszon is csapódik le valahol. Akkor miért nem működik a gazdaság? Hova lesz ez a többlet?! Ezt nem lehet csak úgy ellopni… Valami baj van ott. Ha idejössz és dolgozol a havi számlák kifizetése nem fog gondot okozni. Persze cserébe dolgozni kell! De itt legalább megfizetik!! És ez a nem mindegy.

Kik azok akik elhagyják az országot? Nem lehet általánosítani. Egyszerűen jön már mindenki, vállalkozók vagy munkanéküliek, nem kevés ember érkezett aki a fix munkahelyét hagyta ott egy szebb jövő reményében. Egyszerűen menekülnek az emberek, de ez nem is csoda. A megélhetési problémák már fojtogatják az átlagpolgárokat, a vállalkozások pedig a körbetartozások és kintlévőségek mellett belefulladnak a közterhekbe és a hitelekbe.  Sokan érkeznek Angliába, hogy majd az itteni keresetükből fizessék ki az otthon felhalmozódott hiteleiket, tartozásaikat. És igen, itt legalább van esélyük! Mert  ha veszünk egy magyar átlagot, havi 100.000Ft-os fizetésből  nem lehet lakásra félretenni, vagy épp az elmaradt lakáshiteleket kifizetni. A kilátástalanság, hitetlenség, az évtizedeken keresztül ígérgetett jobb élet reménye már üres beszéd számunkra és az, hogy a gyerekeinknek még jövőképet sem tudunk adni, ez pedig elég ahhoz, hogy útra keljünk és elhagyjuk a hazánkat…

A következő cikkünkben olyanok szólalnak meg és mesélik el a történetüket akik az Egyesült Királyságban élnek és dolgoznak már. Elmondják, hogy miért jöttek, hogy maradtak életben, meddig maradtak és hogyan élnek most. FOLYTATJUK!

Hozzászólások

1 Response

  1. magyar lány szerint:

    Ez őrület, hogy még mindig burokban tartanak bennünket Magyarországon!