Korszerű rabszolgatartás Angliában. Te is az vagy?

rabszolgatartasSokkoló az a fogalom, hogy rabszolgatartás Angliában? Pedig korunk egyik “vívmánya” ez is, aki pedig Angliában él, szembesül vele. 10 és 13 ezer fő között becsüli egy felmérés azok számát, akiket rabszolgaként dolgoztatnak Nagy-Britanniában. Ez négyszerese annak, amit előzőleg feltételeztek – hir24 cikk

Először készítettek hivatalos felmérést Angliában a modernkori rabszolgaságról. A felmérésbe belevették a prostitúcióra, házimunkára, mezőgazdasági és ipari, valamint halászati munkára kényszerítetteket egyaránt. A kormányt sokkolták az adatok, a jelenség teljes felszámolására törekednek.

Ahhoz, hogy szembeszállhassunk a modernkori rabszolgasággal, mindenekelőtt el kell ismerni a létezését – mondta a brit belügyminiszter. A felmérést rendőrségi és határőrségi, valamint civil szervezetek adataiból állították össze. Törvényt készítenek elő az áldozatok hatékonyabb védelmére. A határőrség különleges egységeket állít fel, akik a kikötőkben és repülőtereken kiszűrik a potenciális áldozatokat.

Egy nemzetközi jogvédő szervezet szakértője azt mondta, a kormány stratégiája nem biztos, hogy elégséges, a rabszolgatartók ugyanis azzal élnek vissza, hogy a dolgozók tartanak tőle: ha elvesztik munkaviszonyukat, kitoloncolják őket a szigetországból.

A kimutatásról meg van a saját véleményem és úgy gondolom, hogy az Angliában élő magyarok is osztják majd ezt. A valós képet akkor kaptak volna, ha az egész ország minden szegmensét megnézték volna. Minden olyan munkát amit az angolok dupla bérért sem vállalnának el, megvizsgáltak volna. Gondolok itt az autómosókra, szállodákra, konyhai munkákra, zöldségválogatásra, szeméttelepekre és folytatni lehetne a végtelenségig. Napi 12-16 órán át dolgoztatni valakit mint egy állatot, az rabszolgatartás bárhogy is nézzük!  Ide venném azt is, akik minőségen aluli házakban kényszerülnek lakni, 8-16 ember házanként, penészes falakkal és magánéletet nélkülöző körülmények között. Ők is rabszolgák. De nézzük Magyarországot is egy kicsit. Ezeket a rabszolga munkákat Magyarországon el sem vállalja senki, még ha éheznek is az emberek, akkor sem. A legtöbb embernek saját háza is van, vagy 30.000Ft-ért bérelhet lakást, mégis inkább Anglia nyomorját választják.  Akkor most melyik a jó?

(Nagyon érdekelne azok véleménye, akik nem Angliában élnek, hanem az USA-ban, vagy egyéb EU-s országban! Írjátok meg akár itt vagy akár a kapcsolat menüponton keresztül. Köszönöm)


 

Hozzászólások

You may also like...