Látványos videó készült a Anglia légiforgalmáról

Légiforgalom AngliaÉrdekes videó készült Anglia légiforgalmáról, légteréről, ami megmutatja az összes napi repülést. A videót a National Air Traffic Services (NATS) készítette, akik egy teljes napon át figyelték az Egyesült Királyság légterét. A NATS irányítója 2,2 millió különböző mozgást vett fel, és ezt dokumentálta. Ez hihetetlen mennyiségnek tűnik, ám ha belegondolunk, hogy Angliának hány reptere és magánreptere van, és mennyi ember áramlik az országba, ez talán nem is tűnik soknak. (Anglia a világon a harmadik helyet tudhatja magáénak a reptéri forgalmakat illetően) Az mindenesetre jó érzés, hogy egy szervezet mindent dokumentál, és rajta tartja a szemét az utasokon, még ha csak a magasból is. Természetesen a megfigyelést videón is megnézhetjük egy elképesztő, gyorsított felvételen.

Az ACI (Airports Council International – Repülőterek Nemzetközi Tanácsa) hivatalos statisztikáira épülő elemzés szerint az amerikai Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport – immár 14 év óta folyamatosan – 2011-ben is a világ legforgalmasabb repülőtere lett. A most közzétett adatok alapján az elmúlt évben a légikikötőben összesen 92 millió 366 ezer induló és érkező utast regisztráltak, ami 3,4 százalékos növekedést jelent 2010-hez képest.

A második helyen a kínai főváros nemzetközi légikikötője végzett. Tavaly Pekingben összesen 77 millió 404 ezer utast kezeltek (+4,7 százalék), míg a harmadik London Heathrow összesített utasszáma 2011-ben 69 millió 434 ezer fő volt (+5,4 százalék). Ha azonban ehhez a számhoz a brit főváros 150-es toplistán szereplő másik két repülőterének forgalmát is hozzáadjuk (Gatwick 33,6, Stansted 18), akkor a világ nagyvárosai közül több mint 121 millió fővel London kerülne az első helyre.

Eredeti cikk: nlcafe.hu


 

Hozzászólások

You may also like...