Tündértilalom lépett életbe Angliában

tunderA hatóságnak kellett intézkednie az egyik erdőben, mert rejtélyes tündérajtók és miniatűr kunyhócskák jelentek meg. Furcsa dolog történt az angliai Somersetben található Wayford Woods erdőben, ahol az erdészek arra figyeltek fel, hogy a fák tövében több száz tündérajtó jelent meg. Az, hogy ki, vagy kik, helyezték el a díszes faajtókat, rejtély.

-

Az első tündérajtó, aminek kilincse és zsanérjai is vannak, tizenöt évvel ezelőtt bukkant fel. Ezt nem egyszerűen a fa gyökeréhez támasztották, hanem a készítő üreget vájt a fába, amibe ágyat rakott, mintha lakna ott valaki.

fae3Steven Acreman, a Wayford Woods Jótékonysági Alapítvány vezetője elmondta, hogy fogalmuk sincs róla, hogy ki tehette a fához a tündérajtót, de nem nyúltak hozzá, hanem érintetlenül hagyták.

fae45Habár a környék nagyon népszerű lett az egyre több tündérajtó, és néhány centis kunyhók miatt, mégis az alapítvány úgy döntött, hogy tündértilalmat vezet be. Erre azért került sor, mert tavaly már több, mint kétszáz tündérajtót számolt össze az alapítvány, ezért Acreman attól tart, hogy ki fog csúszni a kezükből az irányítás.

fae2

Acreman leszögezte, hogy nem tündérellenesek, ám mégis muszáj határt szabniuk. Az alapítvány vezetője azt is elmondta, hogy az ajtók mögött gyakran rövid üzenetek jelennek meg. Ebből következik az az elmélet, amely szerint a helyiek készítették a tündérajtókat, hogy a gyerekek üzenetet hagyhassanak a láthatatlan teremtményeknek.


Eredeti cikk: hir.ma

 

Hozzászólások

You may also like...